Цената на златото леко се понижи по време на европейската

...
Цената на златото леко се понижи по време на европейската
Коментари Харесай

Цената на златото не успява да се закрепи – какво да очакваме?

Цената на златото леко се намали по време на европейската комерсиална сесия във вторник, връщайки част от облагите си от понеделник.

Това намаляване идва след триседмично дъно покрай $2,315. Публикуваните в понеделник разочароващи стопански данни от Съединени американски щати подхранват упованията за понижаване на лихвения %, което отслабва щатския $ и е от изгода за златото като безлихвен актив.

Към момента на писане на публикацията (4 юни 2024 година, 19:00 ч. българско време) цената на златото се колебае към $2,326, отразявайки спад от малко над 1%.

Геополитическото напрежение е различен фактор, подкрепящ краткосрочните вероятности за цените на златото.

Тези опасности могат да доведат до повишение на цената на златото. Всяко по-нататъшно намаляване на цените на благородният метал може да се преглежда като опция за покупка, като пазарът евентуално ще види единствено стеснен спад.

Търговците може да са внимателни тази седмица преди публикуването на основни стопански данни за Съединени американски щати, в това число отчета за заплатите в неселскостопанския бранш в петък.

Освен това срещите на Банката на Канада в сряда и на Европейската централна банка в четвъртък могат да дадат частична тенденция за цените на златото в близко бъдеще.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР