Цената на застраховката Гражданска отговорност продължава да се повишава и

...
Цената на застраховката Гражданска отговорност продължава да се повишава и
Коментари Харесай

Бъркат в джоба на шофьорите с по-скъпа Гражданска отговорност

Цената на застраховката " Гражданска отговорност " продължава да се покачва и към този момент удари междинна цена от 270 лв. за водач от София с над 5 година стаж зад кормилото и със междинен клас автомобил. Това сочат изчисленията в онлайн калкулатори на застрахователни брокери.

Сметките са за автомобил, произвеждане 2008 година, с кубатура до 1600 куб. см. Шофьорът е на възраст 35 година

Цените в обособените застрахователни компании са разнообразни, като най-ниската е 252 лв., а най-високата стига съвсем до 300 лева

Веднага след въвеждането на изключителното състояние цена та на Гражданската потегли надолу поради по-малкото пътувания, а оттова понижение на злополуките и по-малко вреди. С възобновяване на пътуванията обаче цена та на застраховката още веднъж потегли нагоре.

Цените варират с изключение на съгласно колата и притежателя, само че и съгласно обитаемото място, където се кара автомобилът. Цените в София са една концепция по-високи от тези в Пловдив да вземем за пример.

Така за кола междинен клас в града под тепетата полицата може да се закупи и за към 230-240 лв.. Най-ниската цена за същата кола и същия водач, единствено че не от София, а от града под тепетата, е към 240 лв., а най-високата към 270.

" Средата на 2019 година платих за " Опел Корса " 234 лв. ", споделя пловдивчанин на междинна възраст, само че с задоволително стаж зад кормилото, представен от " Марица ". През лятото на 2020 година наложителната лавица му излязла едвам 216 лв.. През 2021 година към този момент сметката му била 239 лв., т.е. антикризисните цени останали в историята. Шофьорът държи изкъсо разноските по колата си и по тази причина постоянно употребява услугите на брокер. " Това са най-ниските цени за Гражданска за моята кола във всички вероятни компании ", безапелационен е той.

Преди антикризисните ковидни цени Гражданската растеше непрестанно с по някой лев, въвеждаха се нови критерии при установяване на наградата. Сега наклонността се връща, разясняват застрахователни брокери.

" Миналата седмица направих застраховка на " Ситроен Пикасо ". През брокер ми струваше 229 лв. ", споделя различен водач от Пловдив. Точно преди една година обаче полицата му излязла 198 лв..

Цената на Гражданско отделение за леки коли се дефинира от няколко фактора: размер на мотор, мощ, възраст на притежателя, стаж като водач, местоживеене, състояние на кормилото и така нататък Взема се поради и това дали е предизвикал отговорно ПТП през последните 3 г.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР