Цената на всякакви западни гаранции, дадени на Русия, е нула.Когато

...
Цената на всякакви западни гаранции, дадени на Русия, е нула.Когато
Коментари Харесай

Вълчи вой под Черна луна

Цената на всевъзможни западни гаранции, дадени на Русия, е нула.

Когато Джоузеф Байдън изнесе тирада във Варшавския кралски замък на 21 февруари, беше етапа на Черната луна. В античната митология тя символизира гибелта.

Речта на Байдън изцяло отговаряше на тази мистичност. Беше належащо не толкоз да се слуша (нямаше доста смисъл), а да се гледа. Спомням си усмивката-озъбване на този " международен водач ", която той като че ли не може да изтрие от лицето си.

Не по-малко присъщи бяха умилителните физиономии на дребните поместни ВИП-персони, които седяха на сергиите на това зрелище: с целия си външен тип те излъчваха кучешка лоялност към притежателя.

Сияеше като медена тава Мая Санду, която Байдън двусмислено „ ободри “ с фразата „ свободолюбивия народ на Молдова “ (хората в действителност показват своята свободолюбивост, стремейки се да се освободят от американската прислужница): „ Днес тук е президентът Санду. Не знам къде е тя. Но аз съм горделив да заставам до вас и до свободолюбивия народ на Молдова. Аплодирайте я! “, вещаеше от трибуната президентът на Съединени американски щати.

Централната точка на речта на Байдън беше „ Руската експанзия в Украйна “ и тук би трябвало да се съпостави нещо.

В тирада преди година, на 26 март 2022 година, същият оратор разгласи, че Русия е в навечерието на злополука и не и остава дълго. „ В дните след нашествието Западът предприе съгласувани дейности със наказания, с цел да осакати съветската стопанска система. Централната банка на Русия към този момент е откъсната от международните финансови системи, отказвайки на Кремъл достъп до военния фонд, който е скрил по света. Ние се насочихме към сърцето на съветската стопанска система, като спряхме вноса на съветска сила в Съединените щати...

Санкционирахме над 400 съветски държавни чиновници, в това число основните архитекти на тази война... Над 400 частни мултинационални компании излязоха от бизнеса в Русия, напуснаха Русия напълно – от петролните компании до Макдоналдс. В резултат на тези невиждани наказания рублата съвсем незабавно се трансформира в руини... Необходими са към 200 рубли, с цел да се придобие един $. Икономиката е на път да спадне на половина през идващите години... "

Само че Нострадамус от Байдън не излезе. Година по-късно обменният курс на рублата остана на същото равнище. Цените на стоките от първа нужда останаха на практика непроменени. Брутният вътрешен продукт на Русия спадна с 2,1%, което е на равнището на наклонността на международната рецесия.

Износът на съветски енергоносители се преориентира на изток. Две трети от западните компании останаха да работят в Русия. И даже и тези, които сякаш " напуснаха ", в действителност просто смениха „ табелите “.

Отказът от евтините съветски енергийни източници към този момент коства единствено на една страна - Германия - 100 милиарда евро. По отношение на целия Европейски Съюз това намирисва на трилиони загуби. Особено на фона на приключване на индустриални мощности от Европа към по-атрактивни от позиция на рентабилност световни обекти, което става редовно.

А Байдън към момента безкористно продължава да приказва нелепости. Това е от речта във Варшава на 21 февруари: „ Тази вечер още веднъж се обръщам към народа на Русия. Съединените щати и европейските страни не се стремят да управляват или унищожат Русия. Западът не е възнамерявал да нападна Русия, както сподели през днешния ден Путин. А милионите съветски жители, които желаят единствено да живеят в мир със своите съседи, не са ни врагове “.

След като Ангела Меркел, Франсоа Оланд, да не приказваме за незначителните украински политици, в унисон признаха, че Минските съглашения са били нужни единствено с цел да се даде време на Киев да се приготви за война, цената на каквито и да е гаранции от Запада, дадени на Русия, е нула.

Такава е цената на цялата тирада на американския президент Джоузеф Байдън, произнесена във Варшава на 21 февруари.

Между другото, декорът на появяването на Байдън пред хората доста подсещаше на куклен спектакъл. В сходни представления постоянно има нещо неразрушимо детско.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР