Цената на водата в Перник няма да се увеличава, заяви

...
Цената на водата в Перник няма да се увеличава, заяви
Коментари Харесай

Водата в Перник няма да поскъпва

Цената на водата в Перник няма да се усилва, съобщи в Перник министърът на стопанската система Емил Караниколов през днешния ден. По думите му на следващия ден локалното " В и К " ще излезе със мнение, че няма да подпише повишаването на цената на водата в Перник. Не може в спешно състояние, при което не се подава вода, тя да е по-скъпа, безапелационен е Караниколов.

Той добави също, че се приготвя нов график на водния режим, който до края на деня ще бъде възложен от " В и К " - Перник.

Притокът в язовир " Студена " е повишен с 20л/сек. вследствие на снеготопенето и подхванатите ограничения, заяви още министърът. По думите му наличният размер на водоема се резервира 2,6 млн. куб.м. Имахме няколко плана, с които искахме или да почистим земна маса, или да я трамбоваме, само че все още специалистите от " В и К " ни предизвестяват, че при такива дейности ще създадем замътяване, разяснява Караниколов. Той заяви също, че е взето решение на 10 местоположения по река Струма към Перник да се създадат сондажи. Те ще се употребяват при положение на нужда за доставка на вода.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР