Цената на сепарето в баровете в София удари една заплата.За

...
Цената на сепарето в баровете в София удари една заплата.За
Коментари Харесай

В Русе искат до 250 лева за резервация на сепаре в дискотека

Цената на сепарето в питейните заведения в София удари една заплата.

За да резервирате сепаре в столичните клубове, би трябвало да броите сред 250 и 800 лв.. На морето е още по-скъпо – там цените стигат до хилядарка, сподели инспекция на „. Инфлацията напомпа и цената на едно от хитовите в последните години занимания за младежите – дишането на балони с божествен газ.

Звезди

За да си запазите място в столичен клуб, където има посетител реализатор от звездите в попфолка, би трябвало да приготвите 800 лв. за сепаре. Ако запазите маса, към която има няколко стола вид щъркел, пък се обвързвате с консумация на бутилка алкохол – водка или уиски, която коства от 140 лв. нагоре. Обикновено, с цел да ви позволен в дискотека, когато ще пее някой от ранга на Софи Маринова, Азис или Преслава, наложително би трябвало да извършите резервация, което значи, че би трябвало да консумирате наложително алкохолна напитка.

Условието да те настанят на сепаре е точно платената сума да бъде изконсумирана. Ако обаче поръчката е за по-малка стойност, отново би трябвало да платите до постигане на прага.

Алкохол

Бутилка съветска водка „ Белуга “, която в магазина коства към 80-100 лв., в бара се предлага за 338 лв.. 12-годишно уиски излиза 180 лв.. Цената на бутилка алкохол е по отношение на цената на обособени дози. Така, в случай че си поръчате 50 грама водка, би трябвало да платите 16,90 лв.. Уискито пък е по 12,90 лв..

Бутилка минерална вода коства 3-4 лв. за разфасовка от половин литър, а студеният чай, който в магазините е по 1,80 – 2,00 лв., в дискотеката е тройно по-скъп. 8 лв. коства и кенче енергийна напитка.

Любимите на младежите балони с божествен газ, които им носят няколко минути развлечение, също нарастнаха. Те към този момент са по 8 лв., до момента в който предходната година се продаваха по 6.

Морето

От 200-300 до 1000 лв. е резервацията на сепаре в нощно заведение по морето. За всяко заведение цената обаче е друга съгласно посещаемостта, марката на алкохола и екстрите, които се декларират за вечерта. Ако сумата е по усета на заведението, то поема в допълнение за своя сметка бира, ядки, чипс и други поръчки от компанията. Според наблюдателни чиновници в нощните заведения по морето, младежките компании към този момент съвсем не натъртват на алкохола, тъй като използват опиати. И по курортите обаче обичаното развлечение е с балони божествен газ. Обикновено на масата се носи бутилката с газ и се пълнят балони по 20 лв..

Обороти

Нощните клубове в по-малките градове от години се борят за своите клиенти, които са все по-малко поради отиващите в чужбина младежи. В Благоевград да вземем за пример, откогато пристигна пандемията и множеството студенти минаха на задочно образование, нощните птици в нощните заведения напълно понижиха. Затова заведенията са принудени да оферират разнообразни екстри, с цел да вдигнат оборотите. Да наемеш ВИП сепаре не е чак толкоз скъпо, само че зависи от категорията на обекта. Най-соленото излиза към 300 лв., като в тази цена влиза консумация на алкохол. Ако обаче посетите нощния клуб в работен ден, може да наемете ВИП сепаре и за 150-200 лв..

За да се почувства един клиент обгрижен и да впечатли останалите гости, то за него има и други екстри – чувал със салфетки коства 50 лв.. Балонът с божествен газ в Благоевград пък е 5 лв., а входът за нощните заведения е сред 10 и 20 лв.. В тази цена не влиза никаква консумация.

Русе

В най-популярния измежду младежите нощен клуб в Русе, резервацията на сепаре изисква и минимална консумация, оповестява Жанета Йорданова от Телеграф. За малко сепаре, което е за 4-5 души, цената е 150 лв., а за огромно, в което има място за 8-10 души – 250 лв., сподели репортерска инспекция на медията. Не се заплаща обаче никаква сума авансово. В същия клуб има и дни със свободна консумация – посетителят може да си поръча единствено едно безалкохолно и да остане с часове в заведението. Това се случва нормално, когато няма реализатор.

Столичани се оплакват от шумни заведения

Хора, живеещи в центъра на София, се оплакват от непрекъснат звук от заведенията в региона. По разпоредба единият от питейните заведения има право да работи до 22,00 ч., само че по думите на пострадалите работното време не се спазвало, съобщи Нова тв. Живущите са подавали неведнъж сигнали до Столичната община и до регион „ Средец”, само че настояват, че към този момент нямало резултат.

Броят до 10 бона за моминско празненство в Стара Загора

По 10 бона би трябвало да броят мераклии да си заформят моминско или ергенско празненство в Стара Загора, оповестява Христо Христов от Телеграф. Макар и под сурдинка притежатели и шефове на вървежни нощни питейни заведения споделят, че през последните два-три месеца са имали към този момент по няколко такива занимания, за които се е наложило да откажат поръчки от постоянни клиенти. Плащащите сумите желали поверителност. Подготовката пък от време на време отнемала най-малко седмица, тъй като постоянно имало и по-странни стремежи. Така да вземем за пример в един от случаите поръчителят упорствал за пресъздаване на сцена от паметен филм.

За задачата уредниците прибегнали до услугите на професионални артисти, които пристигнали от София за десетминутна игра под прожекторите. Сред най-търсените били шоута със стриптизьори-мъже в полицейски униформи за моминските празненства. В сметката не влизали бакшишите за артистите, само че пък били в детайли разказани всички други екстри – балони, торти, водещ и така нататък На пръстите на едната ръка се броят нощните заведения с стратегия в Града под липите. След рухването на рестриктивните мерки обаче те се пукат по шевовете от гости, изключително в петък и събота вечер.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР