Цената на руския природен газ за Сърбия е невероятна в

...
Цената на руския природен газ за Сърбия е невероятна в
Коментари Харесай

Цената на природния газ за Сърбия е невероятна

Цената на съветския природен газ за Сърбия е невероятна в днешните условия. Това съобщи в изявление за белградския всекидневник „ Политика “ шефът на Секретариата на Енергийната общност Янез Копач. 

" Цената от 270 $ е необикновено ниска в днешните условия. Вероятно, нито един консуматор на газ в Русия сега няма по-благоприятна цена - тя е много под пазарната. Господин Александър Вучич направи необикновено сполучлив ход за сръбските консуматори на природен газ и за своята известност. Във всеки случай с такава цена Сърбия е предпазена от бурите на международната енергийна рецесия ", е споделил Копач.

Той е изразил вяра, че след април 2022 година пазарните цени на синьото гориво ще паднат. Янез Копач също по този начин се е изказал и за достъп до " Балкански поток " освен на Русия, само че и на други снабдители на природен  газ.

Освен това Янез Копач е изразил подозрение във опцията за строителство на АЕЦ в Сърбия. " Строителството на АЕЦ е сложна задача, с дълготрайност от няколко години, доста е скъпо и за него са нужни инженерни познания, които имаше в Югославия, само че които на тези територии от дълго време ги няма. Възможно е, действително е да се мисли за дребни модулни реактори, въпреки че тази технология към този момент е незадоволително развита ", разяснява Копач.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР