Цената на петрола се стабилизира след 6%-то увеличение по време

...
Цената на петрола се стабилизира след 6%-то увеличение по време
Коментари Харесай

Петролът се стабилизира след двудневно рали

Цената на петрола се стабилизира след 6%-то нарастване по време на двудневното рали, часове преди решението на Федералния запас за по-нататъшната си парична политика.

Потребителските цени в Съединени американски щати записаха най-слабото месечно покачване от повече от година, което може да е знак, че инфлацията отпуска хватката си и това подхранва очакванията, че Фед ще понижи темпото на повишение на лихвените проценти. Фючърсите на West Texas Intermediate се търгуваха покрай $75 за барел.

Китай деактивира политиката за нулев Covid и се концентрира върху всеобщо имунизиране. Облекчаването на рестриктивните мерки ще увеличи потреблението на артикули в дълготраен проект, съобщи Bloomberg.

Суровият нефт е на път да означи първото си тримесечно намаляване от 2019 година Goldman Sachs Group Inc. понижи прогнозите си за цените на петрола за началото на идната година заради слабата вероятност. В същото време ОПЕК разгласи по-слаб рандеман през първото тримесечие на 2023 година и това натежа върху вероятностите, разяснява Джеймс Уислър, ръководещ шеф на основаната в Сингапур консултантска компания Vanir Global Markets Pte.

Междувременно TC Energy Corporation – оператор на авариралия петролопровод Keystone в Северна Америка, разгласи, че ще възвърне подаването по него на 20 декември.

Търговските ресурси на недопечен нефт в Съединени американски щати са се нараснали със 7.82 милиона барела през предходната седмица, заяви Американският петролен институт. Резервите в основния център за предпазване на нефт в Кушинг, Оклахома, както и доставките на бензин и дестилати също се усилиха.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР