Цената на петрола се повиши в сряда, възстановявайки се от

...
Цената на петрола се повиши в сряда, възстановявайки се от
Коментари Харесай

Петролът отчита повишение, оттласквайки се от 6-месечното дъно

Цената на петрола се увеличи в сряда, възстановявайки се от шестмесечното дъно, достигнато по-рано тази седмица. По-големият от предстоящото спад на запасите от нефт и бензин в Съединени американски щати подсети на вложителите, че търсенето остава устойчиво, въпреки и засенчено от вероятността за световна криза.

Фючърсите на петрола от сорта брент се повишиха с 0.6%, до 92.90 $ за барел, а тези на американския лек недопечен нефт прибавиха 0.7% до 87.15 $ за барел.

Това стана факт, откакто в предходния ден "черното злато " поетвиня с 3% във вторник на фона на слабите данни за новопостроените жилища в Съединени американски щати, които провокираха опасения за евентуална световна криза.

Запасите от недопечен нефт и горива в Съединени американски щати се намаляват през последната седмица, демонстрират данните на Американския петролен институт.

Запасите от недопечен нефт са намалели с към 448 000 барела за седмицата, завършила на 12 август, а тези от бензин са намалели с 4.5 милиона барела.

Инвеститорите чакат и изясненост по отношение на договарянията за възкръсване на нуклеарната договорка с Иран от 2015 година Предлагането на нефт може да се усили, в случай че Иран и Съединените щати одобряват предлагането на Европейския съюз, което ще отстрани глобите върху иранския експорт.

Европейски Съюз и Съединените щати обявиха във вторник, че изследват отговора на Иран за избавяне на нуклеарната договорка от 2015 година, откакто Техеран прикани Вашингтон да прояви еластичност.

Европейският съюз ще спре да купува целия съветски недопечен нефт, доставян по море от началото на декември, и ще забрани всички съветски рафинирани артикули два месеца по-късно в границите на пакета от наказания, натрапен поради нахлуването на Русия в Украйна.

Междувременно Barclays намали прогнозите си за цената на петрола с 8 $ за барел за 2022 година и 2023 година, защото чака огромен остатък от недопечен нефт в кратковременен проект заради към момента устойчивите съветски доставки за други елементи на света.

На азиатските финансови пазари през днешния ден също доминират позитивните настроения.

В Япония водещият борсов показател Nikkei 225 добави 1.1% към цената си, а в Хонконг Hang Seng се увеличи с към %. Shanghai Composite регистрира по-скромен растеж от 0.3 на 100, а на борсата в Сидни S&P/ASX 200 записва покачване от 0.4%.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР