Цената на петрола се повиши, след като Русия и Саудитска

...
Цената на петрола се повиши, след като Русия и Саудитска
Коментари Харесай

Петролът поскъпна заради Русия и Саудитска Арабия

Цената на петрола се увеличи, откакто Русия и Саудитска Арабия оповестиха, че ще продължат с доброволните съкращения на добива и износа на нефт, както и поради спекулации за в допълнение стягане на глобите против търговията на суровината от страна на Иран, съобщи Ройтерс.
 
Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се повишиха с 35 цента, или 0,41 на 100 до 84,89 $ за барел.
 
Котировките на американския лек недопечен нефт набъбнаха с 41 цента, или 0,51 на 100 до 80,92 $ за барел.
 
Саудитска Арабия удостовери, че ще продължи с спомагателното си непринудено редуциране от 1 милион барела дневно и през декември, с цел да резервира добива на равнище от към 9 милиона барела дневно, се споделя в изказване на източник от министерството на енергетиката. Решението на Рияд беше в сходство с упованията на анализаторите. Близкоизточната страна подхваща доброволните съкращения от юли насам.
 
Русия също разгласи, че ще продължи спомагателното си непринудено понижаване на износа с 300 000 барела на недопечен нефт и петролни артикули до края на декември.
 
Русия предприе две ограничения, свързани доставките на нефт, като през април Москва реши да понижи добива на суровината с 500 000 барела дневно до края на 2024 година, а през август управляващите в страната оповестиха, че ще понижат износа с 300 000 барела дневно края на тази година.

Евтините горива може да останат мираж за българите

Анализатори от нидерландската банкова група Ай Ен Джи (ING) показаха, че чакат през първото тримесечие на 2024 година предлагането на нефт да бъде повече от търсенето, което може да докара до това, че Саудитска Арабия и Русия да продължат да лимитират добива и износа, добавя Ройтерс.
 
През миналата седмица и двата договора означиха втори седмичен спад, като котировките се намалиха приблизително с към 6 на 100. Това се случи на фона на опити за преодоляване на напрежението в Близкия изток.
 
 Kои са страните с най-скъп и най-евтин бензин в Европа Dariknews.bg
В петък Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати одобри законопроект за усилване на глобите против иранския нефт, които плануват ограничения против задгранични пристанища и рафинерии за преправка на нефт, изнасян от Иран. Документът към момента не е подписан от президента на Съединени американски щати Джо Байдън, тъй че да се трансформира в закон.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bgПо тематаАсен Василев: При растеж на цените на петрола ще се търси друга компенсираща мярка за потребителите нефт котировки Русия .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->   ×Достъп за логнати консуматори За да пишете, оценя
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР