Цената на петрола днес тръгна нагоре, след като вчера тази

...
Цената на петрола днес тръгна нагоре, след като вчера тази
Коментари Харесай

Петролът тръгна нагоре

Цената на петрола през днешния ден потегли нагоре, откакто през вчерашния ден тази на сорта Брент записва най-голямата си дневна загуба за последните седем седмици на фона на оповестените протоколи от последното съвещание на Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати, които демонстрират, че е настроенията в институцията са за нови лихвени нараствания, съобщи Ройтерс.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море нарастнаха с 37 цента или 0,5 на 100 до 80,97 $ за барел към 7:33 българско време

Цената на американския лек недопечен нефт се увеличи с 32 цента или 0,4 на 100 до 74,27 $ за барел.

И двата сорта изгубиха повече от 2 $ през предходния ден на търговия заради упованията за по-агресивни нараствания на лихвените проценти. Протоколът от последното съвещание на УФР в сряда сподели, че болшинството от чиновници на централната банка считат, че рисковете от висока инфлация остават основен фактор, оформящ паричната политика, и подсигуряват продължение на повишението на лихвените проценти, до момента в който тя бъде овладяна.

От УФР също допускат, че прекосяването към по-малки покачвания ще им разреши тази политика да бъде калибрирана по-точно според от новопостъпващите данни.

На този декор запасите от нефт в Съединени американски щати нарастват всяка седмица от средата на декември, подклаждайки терзанията на вложителите по отношение на търсенето. Проучване на Ройтерс предвижда нарастване на запасите от недопечен нефт с 2,1 милиона барела предходната седмица. Официалните данни от Администрацията за енергийна информация на Съединени американски щати се чакат в четвъртък по-късно през днешния ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР