Цената на парното няма да се увеличава, а ще падне

...
Цената на парното няма да се увеличава, а ще падне
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Държавата дава живи пари

Цената на парното няма да се усилва, а ще падне приблизително с 14%. Мнозинството от българите са разбрали, че цената на газа е паднала с 40% след доста тежки договаряния с " Газпром " и се питат за какво парното ще поевтинее единствено с 14%. Трябва да знаем, че цената на парното не е единствено газ. Не желая да си разрешавам да разясня работата на КЕВР. Най-добре поканете техен представител, който да изясни. Премиерът беше задължен да реагира. В думите му за промяна на управлението на КЕВР няма нищо чудно. Мандатът на това ръковдство е изминал и е почнала процедура за избор на ново управление.

Това съобщи в предаването " Лице в лице " по bTV вицепремиерът Томислав Дончев във връзка информациите, че цената на парното ще се усилва. Той също по този начин изрече мнение и за намаляването на Данък добавена стойност.

" Представителите на ресторантьорския бизнес бяха почтени и споделиха, че желаят понижаване на Данък добавена стойност, с цел да спасят бизнеса си, а не с цел да понижат цените на храните и напитките в заведенията си. Няма нищо неприятно в спор за пренастройване на данъчната система, само че в този момент ще има предпочитание от всички сектори за понижаване на Данък добавена стойност. Възможен е и подобен диалог да се случи, само че би трябвало да преценим всички опасности, тъй като българската данъчна система е потвърдила, че работи доста добре. Редуцираната ставка на Данък добавена стойност бе предложение на самите ресторантьори, а не на държавното управление. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР