Цената на парното няма да падне въпреки поевтиняването на природния

...
Цената на парното няма да падне въпреки поевтиняването на природния
Коментари Харесай

Цената на парното няма да падне въпреки поевтиняването на газа

Цената на парното няма да падне макар поевтиняването на природния газ и даже е допустимо нищожно покачване от 1 юли, когато стартира новият регулаторен интервал за цените на топлофикационните сдружения. Това се разбра на днешното публично разискване на цената на природния газ за април, което се състоя в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).

Държавният снабдител " Булгаргаз " предлага цената на газа да падне от началото на април с 8 на 100 и чака ново поевтиняване през май.

" Намаляването на цената на природния газ ще се отрази удобно и води към опазване или напълно минимално покачване на цената на топлинната сила. В взаимозависимост от анализите, които ще създадем при произнасянето на 1 юли ", предвижда ръководителят на КЕВР Иван Иванов, представен от БНР.

Цената на парното, която се дефинира един път годишно, беше нараснала на 1 юли 2022 година приблизително с 29%, а в София - най-значително, с 39 на 100. Началото на новия регулаторен интервал за услугата съответства с рецесия при газовите доставки откакто Русия през април едностранно приключи доставките за България.

Окончателното решение за цената на газа през идващия месец КЕВР ще вземе на 1 април.
Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР