Цената на литър дизелово гориво на бензиностанциите в Сърбия стигна

...
Цената на литър дизелово гориво на бензиностанциите в Сърбия стигна
Коментари Харесай

Протести в Сърбия заради поскъпващите горива

Цената на литър дизелово гориво на бензиностанциите в Сърбия стигна 163,9 сръбски динара, което е към 2,74 лв., съобщи БГНЕС.
Стойността на горивото в страната се е нараснала приблизително с 9 динара за 1 литър бензин и с 11 динара за литър дизелово гориво. Средните цени на бензиностанциите на огромните петролни компании в Белград и покрайнините му са 154 динара за литър бензин A95, 161,9 динара за A98.
Високата цена на горивата даде мотиви за митинги в редица сръбски градове в края на работната седмица. В събота и неделя уредниците се пробваха да повторят акцията, само че за разлика от петък митингът остана без сериозна поддръжка.
По-рано по отношение на митингите поради високите цени на горивата в Сърбия президентът Александър Вучич упрекна опозицията за демонстрациите. Вучич напомни, че " Сърбия има най-ниската цена на хляба " и че " в Сърбия електричеството е най-евтиното в Европа ".
" Цената на електрическата енергия в Сърбия е 6,64 евроцента на киловатчас, по-евтин е от този в Македония - 8,2 евроцента. Защо не излезете на улицата, с цел да кажете, че не желаете да плащате по този начин на ниска цена? Не е значим хлябът, електричеството не е значимо, горивото е значимо, а лекциите се държат от тези, които продадоха НИС ", сподели Вучич.
Той съобщи пред медиите, че през идващия интервал ще има все по-голям напън върху Сърбия поради Косово.
" Ще бъдем подложени на огромен напън, а тези, които по разнообразни способи желаят Сърбия да я пречупят, ще се опитат да го създадат от вътрешната страна, с цел да отслабне нашата позиция за договаряния и да кажат - вижте какво можем да ви създадем ", счита Вучич.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР