Цената на хляба намалява средно с между 1 и 11

...
Цената на хляба намалява средно с между 1 и 11
Коментари Харесай

С колко падна цената на хляба? 

Цената на хляба понижава приблизително с сред 1 и 11 % спрямо края на юни - това сочат резултатите от експресното изследване на КНСБ, направено в интервала 29-и - 31-и август, написа БНР. 

Проучването е осъществено в 22 регионални града, с цел да се регистрира резултатът от въвеждането на нулев Данък добавена стойност за брашното и хляба с актуализацията на бюджета от 1 юли. 

Данните сочат, че по-силно изразено понижение има при всеобщо потребяваните разновидности на самун - вид „ Бял “ и „ Добруджа “ с сред 10,6 -10,9 %. При останалите разновидности на хляба понижението към момента е надменно ниско. 

Запазва се наклонността в огромните търговски вериги да се регистрира по-силно понижение в цените на другите типове самун. Отчетеното поевтиняване в цената на брашното е сред 8 и 11 на 100 спрямо края на юни.

Отчетените спадове са наполовината от това, което се очакваше при изискванията на нулеви ставки на Данък добавена стойност както на хляба, по този начин и на брашното, е главният извод в синдикалния разбор.

Според синдикалистите въвеждането на нулев Данък добавена стойност за хляба и брашното не е задоволително ефикасна антикризисна мярка и те упорстват в бюджета тази мярка да отпадне.

Директорът на Института за обществени и синдикални проучвания Любослав Костов съобщи:

" Към края на юни, преди да бъдат въведени двете нулеви ставки, дано вземем белия самун вид 500, е бил 2,92 лева приблизително като кумулативният резултат от понижените ставки би трябвало да докара до към 30% понижение на цената - към 87 ст.

А всъщност понижението към днешна дата е едвам 32 ст. - до 2,60 лева стига ".

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети още  Мъж поч </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР