Цената на газа в Европа при търговия на Лондонската междуконтинентална

...
Цената на газа в Европа при търговия на Лондонската междуконтинентална
Коментари Харесай

Цената на газа в Европа отново нагоре. Достигна почти $1230 за 1000 куб. м

Цената на газа в Европа при търговия на Лондонската междуконтинентална борса (ICE) в четвъртък още веднъж се увеличи над 1200 $ за 1000 кубически метра и почти доближи $1230.

Цената на ноемврийските фючърси в центъра на TTF в Холандия набъбна до $1229,4 на 1000 кубически метра или 102,5 евро на MWh (въз основа на настоящия курс EUR / USD, цените на ICE са показани в евро за MWh).

Към днешна дата ценовото ускоряване при синьото гориво ненапълно забави растежа си и е на равнище от 1208 $ за 1000 кубически метра. Общото нарастване на цените от началото на деня е към 7,6%, предава. 

По-рано вицепремиерът на Русия Александър Новак в коридорите на Руската енергийна седмица съобщи пред ТАСС, че европейските сътрудници към момента не са се обърнали към държавното управление с искане за увеличение на доставките на газ.

TTF дефинира рекордно високо равнище на 6 октомври, когато цената на газа надвиши 1900 $ за хиляда кубически метра, само че по-късно стартира бързо да понижава. Високата колебливост на цените на европейския пазар на газ е обвързвана, наред с други неща, с ниската претовареност на оборудванията за предпазване на газ преди настъпващата зима.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР