Цената на газа е увеличена по начин, който не изглежда

...
Цената на газа е увеличена по начин, който не изглежда
Коментари Харесай

След промяната в "Булгаргаз": Сблъсък на позиции между старото и новото ръкводство


Цената на газа е увеличена по метод, който не наподобява разумно. Това акцентира в предаването " Тази неделя " новият ръководител на борда на шефовете на „ Булгаргаз “ Иван Топчийски. В петък бордът на държавния газов снабдител беше заменен от притежателя му Българския енергиен холдинг (БЕХ).

Според Топчийски цената може да се усъвършенства като се употребява наличното количество в газовото вместилище, доставките на азерски газ и доставките от " Газпром ".

„ Цената сега е висока и по-скоро е увеличена по метод, който не наподобява логически. Дори и да приемем, че доставките са лимитирани, разликите до крайния консуматор могат да се усъвършенстват “, съобщи той

В отговор пред " 120 минути " уволненият изпълнителен шеф на „ Булгаргаз “ Николай Павлов сподели, че е направено всичко належащо за обезпечаване на доставки на евтиния азерски газ.

„ Тъй като не е построен газопроводът, ние трябваше да се молим на азерите да получаваме газа по различен различен далечен канал, за който те нямат обвързване по контрактуваните цени към нас и все пак успяхме да изпълним доставки. Защо не е подготвен газопроводът не е работа на " Булгаргаз ", съобщи той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР