Цената на един купен глас за предстоящия вот вече достига

...
Цената на един купен глас за предстоящия вот вече достига
Коментари Харесай

Демерджиев: Цената на един купен глас за изборите достига 150 лева

Цената на един платен глас за идния избор към този момент доближава 150 лв., съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. Той добави, че измежду схемите са даване на разнообразни обществени услуги, ускорява се и корпоративният избор.

По думите му предстоящият напън от страна на купувачите на гласове е по-голям, надлежно и сигналите, и досъдебните производства са повече. Само до през вчерашния ден са формирани 48.



" По отношение на цената на един глас към този момент има данни да е достигнал и до 150 лв., както и заплащанията да се вършат поетапно, т.е. една част преди, друга част след или даже голяма част от сумата след гласуването. Схемите са даване на разнообразни обществени услуги, които не се дават сега и които не са свързани по никакъв метод с изборите, само че се манифестира, че в случай че не се гласоподава за избрана политическа мощ, няма да се получи избрана услуга. Засили се корпоративният избор - там, където има повече чиновници в едно дружество, ръководителите не се пробват, а постановат по какъв начин да се гласоподава на доста места. Тези практики, постоянно се движат на ръба на закона, нашата задача е да установим къде е прекрачен той и да реагираме там ", сподели Демерджиев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР