Цената на един глас расте и в тези избори варира

...
Цената на един глас расте и в тези избори варира
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Цената на глас продължава да расте

Цената на един глас пораства и в тези избори варира сред 50 и 100 лв.. Вероятно трендовете за понижаване на изборната интензивност водят до повишение на цената на гласовете. Това съобщи служебният вицепремиер по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, съобщи БГНЕС.

Демерджиев подсети, че главен приоритет на Министерство на вътрешните работи е правилото за правда. „ Призовавам българските жители да се включат интензивно, да дадат своя глас, тъй като това е още една предварителна защита за понижаване на тежестта на незаконния избор ”, акцентира той.

Служебният министър на силовия орган означи, че едни и същи хора в престъпния контингент се занимават и с пазаруването на гласове и с голям брой други закононарушения.

„ Като трендове следим, че сигналите за изборите на 2 октомври са по-малко по отношение на предишните избори, само че в последните дни получаваме повече сигнали ”, сподели той и добави, че работят по всеки един подаден сигнал.

Демерджиев уточни, че има нови схеми и те са по линия на корпоративния избор.

„ Тези хора, които обезпечават поминъка на хората вършат опити да повлияят на хората по какъв начин да гласоподават. Такива практики се следят в областта на публичните поръчки, заложните къщи, пунктове за изкупуване на цветни метали и други ”, изясни той.

Служебният министър сподели, че полицията ще работи до края на изборния ден и ще наблюдават за съблюдаване на изборните правила. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР