Цената на двата основни сорта петрол продължават да се повишават,

...
Цената на двата основни сорта петрол продължават да се повишават,
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да се повишават

Цената на двата съществени сорта нефт не престават да се покачват, откакто единствено ден по-рано още веднъж стигнаха най-високите равнища по отношение на ноември предходната година.

Опасенията за незадоволителното предложение на нефт на международните пазари след продължение на доброволните ограничавания, подхванати от Саудитска Арабия и Русия до края на тази година са в поддръжка на ралито, означават от MarketWatch.

Дефицитът може да е от порядъка на 3,3 млн. барела дневно през идващите три месеца, пресмята старши анализаторът от OANDA Едуард Моя. Пазарът на нефт по думите му „ може да стане още по-напрегнат “, в случай че обстановката в Европа и Китай стартира да се усъвършенства. „ Това значи, че може да станем очевидци по какъв начин цената на Brent ще доближи равнището от 100 $ за барел “, споделя специалистът.

Котировката на ноемврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран пораства до 92,28 $ за барел, което е с 0,22 $ или с 0,24% над цената при затварянето на предходната сесия. Във вторник цената по договорите за този вид се усили с 1,42 $ или с 1,6% до 92,06 $ за барел.

Фючърсите за петрола вид WTI за октомври на нюйоркската борса (NYMEX) нарастват с 0,26 $ до 89,10 $ за барел. При затваряне на предходната търговия цената по тези контракти се усили с 1,55 $ или с 1,8 на 100 до 88,84 $ за барел.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР