Цената на дизела през уикенда падна и в момента може

...
Цената на дизела през уикенда падна и в момента може
Коментари Харесай

Дизелът падна до 2.70 лв. за литър за първи път от година

Цената на дизела през уикенда падна и сега може да се откри и за 2,70 лева за литър. Такава ниска цена не е имало от 1 година насам.

През март предходната година дизеловото гориво за финален път беше под 3 лв. литърът. След това стартира да нараства и през лятото стигна пика си от 3,56 лева.

На процедура през днешния ден е към този момент с цели 86 стотинки за литър по-евтино.

От пика насам дизелът, който у нас по принцип е по-скъп от бензина, стартира да поевтинява, само че прекомерно гладко и до неотдавна към момента се продаваше за близо 3 лв..

С поевтиняването му в този момент се отстрани една от главните аргументи за инфлацията, тъй като дизелът е главното гориво за транспорт на артикули.

Поради огромното търсене, което се усилва с наближаването на есента и зимата, цената на дизела остана по-висока от тази на бензина през студените месеци. Най-вероятно повода за настоящето му поевтиняване е, че излизаме от зимния сезон.

Въпреки ценовия потрес през 2022 година за всички консуматори на горивото у нас нас дизелът се продаваше на едни от най-ниските цени в Европа. Само в Полша и Малта цените му бяха по-ниски. В огромна част от западноевропейските страни по бензиностанциите дизелът се продава за над 4 лв..
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР