Цената на биткойна се понижи с близо 15% от началото

...
Цената на биткойна се понижи с близо 15% от началото
Коментари Харесай

Три четвърти от биткойн адресите са на печалба, въпреки спада на цените

Цената на биткойна се намали с близо 15% от началото на април, само че макар този спад, три четвърти от адресите в блокчейн мрежата на най-популярната криптовалута към момента са на облага.

Това демонстрират данните на Glassnode, представени от електронното издание Coinquora.

Анализът на компанията открива, че към 70-75% от биткойн адресите към момента регистрират неосъществени облаги по отношение на цената на придобиване на цифровите токени. Това е доста над равнището от 45–50%, което се наблюдаваше по време на последния "мечи " пазар през 2018 година

Според специалистите на Glassnode, актуалният низходящ тренд не е толкоз тежък, колкото най-лошите етапи от всички предходни цикли, като единствено сред 25% и 30% от пазара е на загуба. Все още не е ясно обаче дали по-нататъшният напън от страна на продавачите ще докара до нов спад на цените, който би генерирал спомагателни загуби за пазарните участници.

Докладът демонстрира още, че дълготрайните притежатели на биткойн, които са държали своите криптовалути повече от 155 дни, е минимум евентуално да претърпят загуба. Смята се, че 67.5% от тези дълготрайни притежатели са на неосъществена облага.

За съпоставяне, единствено 7.88% от по-краткосрочните притежатели сега са на облага.

От Glassnode предвиждат, че в случай че цените не престават да вървят надолу, търсенето ще остане относително едва, вложителите ще бъдат все по-склонни да приберат своите облаги.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР