Цената на билетите за общинския транспорт в Русе се повишава

...
Цената на билетите за общинския транспорт в Русе се повишава
Коментари Харесай

Билетът за транспорт в Русе поскъпва с 50 стотинки

Цената на билетите за общинския превоз в Русе се покачва с 50 стотинки. Дружеството " Общински превоз Русе " разгласи, че не може да продължи активността си в актуалната обстановка без актуализация на цените на билетите. С докладна бележка до кмета на Русе изпълнителният шеф на общинското сдружение Александър Георгиев съобщи, че макар всички подхванати ограничения за усъвършенстване на разноските, свързани с даване на транспортната услуга, рецесията принуждава публичния транспортьор да увеличи цената. Поскъпването влиза в действие от 16 април.

Една от аргументите е непрестанно възходящата цена на тока, с който се зареждат тролеите. През януари 2021 година " Общински превоз " е заплатило 36 000 лева за ток, а за същия месец през тази година - 172 000 лева

Според Александър Георгиев публичният превоз не е възобновен от икономическите и обществени последици от пандемията. В последните 2 години пътникопотокът е бил доста понижен, огромна част от чиновниците са били в режим на отдалечена работа, а учениците - в онлайн образование.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР