Цената на билетите за Лувъра е увеличена с 5 евро

...
Цената на билетите за Лувъра е увеличена с 5 евро
Коментари Харесай

Лувърът увеличи цените на билетите преди Олимпийските игри в Париж

" Цената на билетите за Лувъра е увеличена с 5 евро в навечерието на Олимпийските игри през 2024 година ", това бе оповестено на уеб страницата на парижкия музей, заяви The Business Times.


От през днешния ден цената на билетите е увеличена с съвсем 30% - от 17 на 22 евро. Посещението на Лувъра ще продължи да бъде гратис за лица под 18-годишна възраст и за поданици на Европейското икономическо пространство на възраст до 26 години.

Както изяснява управлението на музея в известието, нарастването на цените е разследване от инфлацията и повишаването на електрическата енергия. " Въпреки това всеки различен клиент има право да види изложбата гратис ", означават от музея.

Открит през 1793 година, Лувърът е най-посещаваният музей в света. През 2022 година сбирката му, която заема 86 хиляди кв. м, е прегледана от 7,2 млн. души, което е донесло на музея 76,5 млн. евро.

През 2023 година броят на посетителите е бил 8,9 милиона, а 3,6 милиона гости (41%) са влезнали в музея гратис.

" Париж чака към 15 млн. туристи да посетят Летните олимпийски игри ", заяви Министерството на туризма.

По-рано беше оповестено, че цената на пътуването с парижкото метро ще се удвои по време на Олимпийските игри през 2024 година и ще възлиза на 4 евро, а не на 2,10 евро, както е в този момент. Олимпийските игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август, а Параолимпийските игри, от 28 август до 8 септември. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР