Цената на бензина в Република Северна Македония от полунощ поскъпва

...
Цената на бензина в Република Северна Македония от полунощ поскъпва
Коментари Харесай

Ново увеличение на цените на горивата в Република Северна Македония


Цената на бензина в Република Северна Македония от среднощ нараства с 5,5 денара за литър, а на дизела с 10 денара, реши довечера Комисията за енергийно контролиране, откъдето осведомят още и че поради рекордния растеж на всички петролни деривати на международните фондови тържища при нужда може всекидневно да се взимат решения за цените на горивата, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Цените на петролните деривати на международните тържища се покачват фрапантно, а също така пораства и курсът на $, това са основни фактори, които въздействат на крайната цена. Поради комплицираната геополитическа обстановка, която рефлектира върху цената на силата, с цел да се подсигурява сигурността и стабилността на пазара с петролни деривати и да се защитят потребителите от огромни съмнения в цените, занапред нататък Комисията ще взема решения всекидневно, в случай че цените на акциите са се трансформирали доста. Този принцип постоянно ще се ползва в изискванията на рискови ежедневни промени в цените на борсата ”, сподели президентът на Комисията за енергийно контролиране Марко Бислимоски.

Според него петролни деривати има задоволително, само че казусът е високата цена, а на международните тържища нарастването е с над 21 %. Според новото решение на Комисията за енергийно контролиране в Република Северна Македония от среднощ новата цена на EUROSUPER BS-95 ще бъде 89,50 денара за литър, а EUROSUPER BS-98 ще се продава на цена от 91,50 ден за литър. Новата цена на дизела ще е 85,50 MKD за литър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР