Цената на бензина в КНДР през последните месеци се е

...
Цената на бензина в КНДР през последните месеци се е
Коментари Харесай

Цената на бензина в КНДР се е увеличила три пъти

Цената на бензина в КНДР през последните месеци се е нараснала три пъти поради затегнатите интернационалните наказания.
Това заяви южнокорейската организация Рьонхап, базирайки се на данни на държавното управление на Република Корея (официалното име на Южна Корея).
„ По наша информация цените на петрол в КНДР се усилват. Стойността на бензина е повишена три пъти спрямо началото на годината “, твърди служител от Министерството на обединяването на РК, представен от организацията. Служителят посочи, че за литър гориво в КНДР се желаят 5,1 $, само че оризът и задграничната валута са без изменени стойности, написа БГНЕС.
Срещу КНДР работи най-тежкият режим на наказания, който включва оръжейно ембарго, възбрана за доставка на авиационно гориво, за закупуване на севернокорейски въглища, желязна руда, стомана, морски артикули и други артикули.
Рестрикциите плануват още възбрана за закупуване на текстил от КНДР и доставки в страната на газов кондензат. Въведени са и ограничавания за импорт в страната на недопечен петрол и артикули за неговата преправка. Разрешен е вносът единствено на 500 000 барела за интервала от 1 октомври до 31 декември и до 2 млн. барела за цялата 2018 и за идващите години.
Санкциите са наложени от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради нуклеарната стратегия на КНДР, която извърши 6 нуклеарни опита и към този момент сътвори нуклеарно оръжие. Сега Пхенян работи върху усъвършенстването на ракетите носители, които могат да доближат континенталната територия на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР