Цената на агнешкото у нас остава без промяна и за

...
Цената на агнешкото у нас остава без промяна и за
Коментари Харесай

Колко ще струва агнешкото за Гергьовден

Цената на агнешкото у нас остава без смяна и за Гергьовден .

В магазините обичайното за празника месо, което не е импорт, съвсем доближава 30 лева Във фермите цената е 20 лева за кг, само че наложително се купува цяло агне и е с авансово записване.

„ Хората в този момент нямат толкоз пари да дават за агнешкото 27-28 лева, 30 лева – не е като преди. От Македония и Румъния идва агнешко по-евтино. Хората желаят по-евтини, само че българското агне по-хубаво, само че по-скъпичко малко “, споделя Селим Дилмен – притежател на магазин за месо.
Животновъдите у нас също се конкурират с вноса от прилежащите страни.

„ Нормално купуват, само че като имаше тая година отново от Македония един месец и по-рано и те се наситиха за огромните вериги и взимат по по-малко. Даже има места, сега се чудят какво да си вършат агнетата “, счита животновъдът Димитър Вършилов пред Българска национална телевизия.

По данни на браншовите организации 70 % от месото за празниците отвън огромните градове се купува непосредствено от фермите. Цената при фермерите за живо тегло в този момент е 10 лв..

„ Около огромните градове доста се търсят, а там дето е Северна България и някои погранични места агнетата им остават няма кой да ги купи “, добавя Димитър Вършилов.

Българското агнешко може да се познае в магазините по синия щемпел, до момента в който това от импорт е с алена маркировка.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР