Целящият се в 12-а титла от Откритото първенство на Франция

...
Целящият се в 12-а титла от Откритото първенство на Франция
Коментари Харесай

Рафаел Надал даде само сет на Давид Гофен

Целящият се в 12-а купа от Откритото състезание на Франция Рафаел Надал се класира за 14-и път в кариерата си за осминафиналите на шампионата. Испанецът стори това след победа в третия кръг над белгиеца Давид Гофен с 6:1, 6:3, 4:6, 6:3.

Надал стартира доста безапелационно дуела и завоюва първите два сета за общо 75 минути, като в тях реализира по два пробива. Изразителният старт очевидно успокои втория в главната скица и в третия сет той стартира да позволява от ден на ден неточности. Това даде късмет на Гофен, който съумя да се възползва от него и с пробив в деветия гейм да поведе с 5:4, а незабавно по-късно и да понижи изоставането си в сетовете.

Испанецът обаче сподели, че съмненията му са били моментни и четвъртия гейм на четвъртия сет завоюва подаването на съперника си за 3:1, след което със постоянна игра на собствен сервис затвори и мача.

В идващия кръг Надал ще се изправи против аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро, който победи французина Корентен Муте с 2:6, 6:3, 6:4, 5:7, 6:4 след 3 часа и половина игра.

Сънародникът на Лондеро Леонардо Майер също доближи до четвъртия кръг. Това се случи след победа с 3:6, 7:6(3), 6:4, 7:6(3) над Никола Маю. За франския деец мачът бе финален в кариерата на "Ролан Гарос " и той напусна корта с насълзени очи, съпровождан от сина си под бурните аплодисменти на локалната аудитория.

На осминафиналите Майер ще игра с швейцареца Роджър Федерер, който по-рано през днешния ден реализира чиста победа над норвежеца Каспер Рууд.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР