Целулитът не е бил така широко разпространен проблем преди втората

...
Целулитът не е бил така широко разпространен проблем преди втората
Коментари Харесай

Лекува ли се целулитът?

Целулитът не е бил по този начин необятно публикуван проблем преди втората половина на XX век, когато на мода излизат еластичните и стегнати чорапогащници и бикини, счита доктор Лайънъл Бисуун, остеопат и създател на книга за лекуването на целулита, представен от Scientific American. 

Целулитът визира 90 % от дамите и 10 % от мъжете най-много в развитите индустриални страни.

Целулитът съгласно доктор Бисуун се дължи на намалено кръвообращение и понижено произвеждане на колаген, намален приток на О2 и хранителни субстанции към тъканите. Всичко това води до увеличаване на мастните кафези, които се струпват в по-голямо количество заради изчезналия колаген и се появяват като изпъкване на кожата в избрани области. Това са най-често бедрата, задните елементи и към кръста, защото имат три вида мастни кафези в тези области, вместо единствено един. Смята се, че съществена причина за появяването на този актуален феномен е неналичието на задоволително придвижване и прекарването на дълго време в едно и също състояние в „ седящите “ специалности. Приемът на прекомерно доста мазнини и сол, присъщи за актуалната бърза храна, също способства за казуса. 

Защо дамите получават целулит доста по-често от мъжете?

Бисуун изяснява, че главната причина е другата конструкция на колагена, главния протеин на съединителната тъкан. При мъжете тази конструкция е по-здрава и кара мастната тъкан да се натрупва отмерено под кожата. Другата причина се крие в два вида адренергични рецептори – алфа и бета, като първите водят до струпване на мазнини, а вторите – до разграждането им. При дамите на един бета рецептор в региона на бедрата се падат по девет бета рецептора, показва той. При мъжете това съответствие е едно към едно. 

На въпроса доколко целулитът се лекува ,

експертът не дава безапелационен отговор – той е елементарно отстраним в първите две етапи, когато към момента не е забележим с просто око, или когато се следи единствено в избрани положения, при притискане на кожата или в избрани позиции на тялото. В третата си фаза, когато целулитът се вижда в огледалото без изпитание, е доста мъчно той да бъде отхвърлен изцяло, само че има разнообразни способи за намаляването му.

От кремове с кофеин до скъпо струващи лазерни процедури – нито един от методите не е със строго потвърдена успеваемост.

Затова Huffington Post взема решение да тества, въпреки и без научни искания, действието на няколко известни естествени средства. Изданието набира доброволки, на които дава указания за използването на няколко публикувани домашни предписания за битка с портокаловата кожа. Ето какви са резултатите. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР