Целта ни е да започнем износ на местно произведени превозни

...
Целта ни е да започнем износ на местно произведени превозни
Коментари Харесай

Togg - Първата Made in Turkey кола ще се продава в чужбина и то съвсем скоро

Целта ни е да стартираме експорт на локално създадени транспортни средства Togg две години, откакто транспортните средства бъдат показани на локалния пазар, сподели министърът на промишлеността и технологиите на Турция Мустафа Варанк, оповестява Hurriyet Daily News.

Варанк посети " Градината на цифровата подвижност " на Togg на огромното софтуерно ревю CES в Съединени американски щати.

Togg, първото самоделно електрическо транспортно средство в страната, ще стартира да събира предварителни поръчки през февруари.

" Ще забележим транспортни средства Togg по пътищата на Турция към края на март. Нашата цел е да стартираме да изнасяме Togg две години откакто бъде показан на локалния пазар ", сподели Варанк.

Работи се за приемане на нужните разрешителни за транспортни средства Togg в няколко страни, само че основно в Европа, добави той.
 Турция пуска в всеобщо произвеждане колите TOGG до края на годината
Турция пуска в всеобщо произвеждане колите TOGG до края на годината

Очакванията са цените на базовата SUV версия на TOGG да стартират от към €49 000

" В момента има търсене на транспортни средства Togg от разнообразни райони на света - от Близкия изток, Централна Азия и Европа ", сподели Варанк.

Откриването на фабриката Togg се състоя на 29 октомври 2022 година в квартал Гемлик на индустриалната провинция Бурса и първата кола слезе от поточната линия с гала, на която участва президентът Реджеп Тайип Ердоган.

Togg възнамерява да създаде 20 000 автомобила C-SUV тази година, като заводът му в началото ще има годишен индустриален потенциал от 100 000 автомобила, само че по-късно потенциалът ще нарасне до 175 000 единици, когато Togg стартира да създава нови модели.

Togg има проекти да се листне на фондова борса в чужбина, сподели Гюркан Каракаш, основен изпълнителен шеф на компанията, през ноември предходната година.

" Листването на нашите акции постоянно е било част от проектите ни. Но главната ни цел е листване на фондовия пазар в чужбина ", сподели той по това време.

" Смятаме, че би трябвало да създадем това на огромна фондова борса ", сподели Каракаш, без да издава други детайлности.
 Рекорд в Румъния: Над 10 000 продадени електрически автомобили през 2022 година
Рекорд за тази наша съседка: Над 10 000 продадени електрически автомобили през 2022 година

Коя е най-продаваната марка?

Очаква се въвеждането на транспортни средства Togg да даде подтик на електрическите транспортни средства в Турция.

Включвайки новите модели, които ще бъдат показани от други производители на коли, продажбите на електрически транспортни средства в Турция се чака да доближат 40 000 единици през 2023 година, което значи, че делът на електрическите автомобили в общите продажби на коли ще се повиши до 7 %.

Общо 7733 електрически транспортни средства са били продадени в Турция предходната година, което е 172 % повече от 2021 година, съгласно данни на Асоциацията на автомобилните дистрибутори и подвижност (ODMD). 
 Турция ще употребява единствено черноморски газ през идващите 33 години
Тази страна ще употребява единствено черноморски газ през идващите 33 години

Добивът от черноморското находище ще доближи пика си след четири години
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР