Целта на войната, водена от Русия срещу Украйна, е суспендиране

...
Целта на войната, водена от Русия срещу Украйна, е суспендиране
Коментари Харесай

САЩ пред ОССЕ: Русия иска Украйна да капитулира, Кремъл разработва „нова конституция“

Целта на войната, водена от Русия против Украйна, е прекратяване на демократично определените органи на властта и създаване на „ нова конституция “, забраняваща на всички проукраински сили да заемат управителни длъжности в страната. Това съобщи непрекъснатият представител на Съединени американски щати към ОССЕ Майкъл Карпентър в изказване пред Постоянния съвет на организацията, оповестено на уеб страницата й.

" Разполагаме с информация, че проектите на Русия във връзка с по-нататъшната инвазия включват насилствена капитулация на демократично определеното държавно управление на Украйна, както и разформироване на всички органи на локалното ръководство ", показва американският представител, представен от Униан.

По думите му, Москва възнамерява основаването на „ нови структури за ръководство “ в окупираните от съветските военни украински територии.

" Плановете за ново държавно управление и нова конституция се създават от съветски длъжностни лица и така наречен сепаратисти. “ – споделя още дипломатът.

Карпентър отбелязва, че сходни дейности са известни от схемите, прилагани от Русия, която неведнъж е употребила подправени " изборни " процедури, пробвайки се да наложи така наречен " нови действителности " - в това число посредством псевдореферендуми за реплика на легитимност. Такива „ референдуми “ бяха извършени в окупирания от Русия Крим, както и в обособени региони на Донецка и Луганска област.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР