Целта на визитата е идентифициране на нови възможности за задълбочаване

...
Целта на визитата е идентифициране на нови възможности за задълбочаване
Коментари Харесай

Мария Габриел пристигна на официално посещение в Йордания

Целта на визитата е идентифициране на нови благоприятни условия за задълбочаване на двустранното съдействие, учредено на общи ползи и полезности. Последното посещаване на външен министър на България в Йордания е било през 2018 година

Вицепремиерът Мария Габриел ще бъде призната на визита от крал Абдула II, крал на Хашемитско кралство Йордания, в неделя.

В рамките на визитата ще бъде осъществено посещаване в бизнес парк " Крал Хюсеин " - иновационен комплекс за локални, районни, интернационалните и започващи компании, разполагащ с най-съвременна мрежа за данни, връзки и инфраструктура.

Йордания е значим сътрудник на България в района на Близкия изток. На 9 октомври 2024 година се навършват 60 години от установяването на дипломатически връзки сред двете страни. Фокус се слага върху съдействието в региона на сигурността и защитата по линия на противодействието на тероризма и радикализацията.

Във връзка с това през актуалната година страната ни има подготвеност да поеме семейството на среща на върха в границите на " Процеса Акаба ". Инициативата е стартирана от крал Абдула II през 2015 година и включва поредност от интернационалните срещи, ориентирани към подсилване на съдействието и координацията в битката с тероризма.

Йордания се подрежда и измежду обичайните търговски сътрудници на България в района на Близкия изток и Северна Африка с капацитет за развиване. Търговско-икономическото и научно-техническото съдействие сред двете страни датират от 1960 година Страната е значим сътрудник на Европейски Съюз и НАТО.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР