Целта на Украйна във войната, която Русия започна срещу нея

...
Целта на Украйна във войната, която Русия започна срещу нея
Коментари Харесай

Шефът на украинското военно разузнаване: Готвим настъпление през пролетта и освобождаване на територии от Крим до Донбас

Целта на Украйна във войната, която Русия стартира против нея на 24 февруари 2022 година, е да доближи границите от 1991 година Това съобщи началникът на Главното ръководство на разузнаването към Министерството на защитата Кирил Буданов в.
 
Ръководителят на украинското разузнаване сподели, че напролет Украйна възнамерява сериозна атака - през март борбите ще бъдат " най-горещите ". Тогава, съгласно Буданов, ще има още " освобождение на територии и нанасяне на дефинитивно проваляне на Руската федерация ".
 
Това ще стане " в цяла Украйна - от Крим до Донбас ", добави шефът на ГУРМО. Буданов изрази убеденост, че Украйна ще реализира задачата си - " да се върне в границите от 1991 година ", както го признават всички субекти на интернационалното право.
 
Вероятно ще има още удари на съветска територия, добави Буданов в изявление от Киев, без да споделя съответно дали Украйна ще стои зад тях.
 
Украйна не е поела отговорност за офанзивата на 26 декември против съветската военновъздушна база " Енгелс ", която се намира на повече от 800 благи от украинската граница, само че Буданов призна, че се " радва да види " сходна офанзива. Той добави, че офанзивите ще идват " все по-дълбоко и по-дълбоко " в Русия, само че ще може да разяснява отговорността на страната си за офанзивите едвам след края на войната.
 
А на въпрос за офанзивите против Крим, който беше нелегално анексиран от Русия през 2014 година, Буданов сподели: " Крим е украинска територия, можем да използваме всяко оръжие на наша територия ". В края на декември Буданов се появи обществено в Бахмут в Донецка област, където е най-горещата точка от 800-километровата фронтова линия. Това, което е видял, го е шокира. " Войниците ми демонстрираха място, където труповете са струпани като нещо, което бихте видели във филм ", сподели той.  " Има стотици мъртви тела, които просто гният навън, тук-там са насъбрани върху други тела като спонтанни стени - когато съветските войски нападат това поле, те употребяват тези тела за прикритие, като щит ", продължи той.  " Но това не работи. Там има фактически цели полета с мъртви тела ". Буданов сподели, че оръжията на Русия се изчерпват, което я принуждава да прибегне до " по-евтини " като създадените в Иран дронове-камикадзе " Шахед ", които посяха боязън и суматоха измежду популацията. Техеран отхвърля да доставя дронове на Русия, макар че Министерството на защитата на Съединени американски щати удостовери, че Русия е купила стотици от тях. Русия изстреля 84 дрона против Украйна през първите два дни на 2023 година, като всички те бяха свалени от украинската противовъздушна защита. Съединени американски щати оповестиха, че ще доставят система за противоракетна защита Patriot на Украйна в края на декември, с което общата военна помощ на администрацията на Байдън за Украйна приближи 22 милиарда $. Президентът Джо Байдън неотдавна подписа законопроект за държавно финансиране на стойност 1,7 трилиона $, който включва 47 милиарда $ спомагателна помощ за Украйна. " Искам да изразя признателност за цялата помощ, която получихме, и да помоля да тази помощ да продължиа ", подчета Буданов. Той се обръща към американските жители: " Обещавам, че свсеки поданик в Съединени американски щати ще може да види къде отиде всеки цент. Ще променим този свят дружно ". Буданов сподели още, че в Украйна чакат американските бронирани бойни машини Bradley да бъдат изпратени скоро: " Ние ги чакаме. Очакваме ги с неспокойствие. Това доста ще усъвършенства боеспособността на нашите елементи ". Буданов предвижда, че чака борбата да бъде " най-гореща " през март, добавяйки, че Украйна възнамерява огромно нахлуване напролет. " Това, което ще забележим е освобождение на повече територии и нанасяне на дефинитивно проваляне на Руската федерация ", сподели той.  " Това ще се случи в цяла Украйна, от Крим до Донбас ", добави ръководителят на украинското военно разузнаване. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР