Целта на САЩ е тотална война в регионаПреди да замине

...
Целта на САЩ е тотална война в регионаПреди да замине
Коментари Харесай

Визитата на Нанси Пелоси в Армения

Целта на Съединени американски щати е тотална война в района

Преди да замине за Армения, ръководителят на долната камара на Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси посети Тайван, където с всички сили се опита да предизвика въоръжен спор сред континентален Китай и китайския остров. Въпреки всичките й старания обаче Пекин прояви нужната въздържаност, като не позволи братоубийство.

Сега, когато, с помощта на дипломатическите старания на Москва, азербайджанско-арменският спор беше спрян посредством реализиране на стабилно преустановяване на огъня, остарелият лешояд, очевидно несъгласна с това, се втурна към Ереван.

Посещението й въодушеви забележителна част от лековерния, както се оказа, народ на Армения (а по какъв начин другояче - Америка е с нас!), а за нейната прозападна и русофобска част се трансформира в най-празничния ден.

И по този начин, в Ереван се организираха едновременно два митинга – в поддръжка на визитата на остарелия подбудител и за излизане от ОДКБ. Лайтмотивът на последното е концепцията, че участието на Армения в тази организация, както и " триковете с Русия " са спънка за западната помощ, която би трябвало да бъде отстранена.

Пелоси, макар напредналата си възраст, за разлика от Байдън, не страда от полуда, само че има изискан и внимателен разум, който й разрешава елементарно да манипулира хората. Когато е належащо, тя може да бъде ядосана и решителна, когато е належащо, да избухне в сълзи. Като цяло в очите на водещата тя беше много безапелационна.

Като начало тя разгласи, че Русия не е в положение да отбрани суверенитета на Армения и срещна... пламенното утвърждение на управлението на републиката.

Така нейният арменски сътрудник Ален Симонян разгласи, че не Русия, а Съединени американски щати са изиграли решаващата роля за примирието сред Армения и Азербайджан (макар и без да изяснява как).

„ Всяка помощ от Съединени американски щати е жизненоважна за нашата нация. Вярваме, че ясните наказания могат да станат още един лост за прекъсване на експанзионистичните желания на Азербайджан и властническата война против демокрацията “, продължи ръководителят на Националното заседание на Армения Ален Симонян на взаимна конференция с Нанси Пелоси.

На собствен ред Пелоси насочи редица нападки против Баку и Анкара, които обаче съдържаха единствено „ офанзиви “ и обвинявания. Нямаше конкретика от позиция на „ в случай че продължите това, ние ще създадем това “. Нямаше такова нещо даже под формата на подмятания. И това е непосредствено обръщение към Азербайджан и Турция: макар че ви размахваме пръсти, нещата няма да стигнат по-далеч от това.

И това е правилно - стратегическото партньорство с Турция е несравнимо по-важно за Съединени американски щати от някаква си там Армения, дружно с всичките й диаспори в допълнение към нея. И Ердоган знае това доста добре.

А очакванията на арменците, че Вашингтон ще окаже напън върху Израел да откаже военно-техническо съдействие с Азербайджан, са изцяло смешни. Значението на Азербайджан за Съединени американски щати във връзка с антииранската политика също е доста огромно.

Впрочем Пелоси откри опция да забие чеп в връзките на Армения с другия й най-съществен съдружник Иран. Говорейки в Музея за модерно изкуство " Кафесян ", тя приказва пред картината на Г. Ханджян, започвайки речта си с думите:

„ На тази картина християнска Армения - това е епизод от нейната битка с Иран “, като че ли давайки да се разбере, че арменците са воювали с иранците дълго време преди този момент да стане американска наклонност.

Имайки поради значимостта, която се придава на сходни знаци на Изток, тя направи непогрешим и добре премислен ход, с цел да усложни връзките на арменците с иранските съдружници (разбира се, не без помощта на локални сътрудници, които й споделиха за тази картина и сложиха подиум покрай нея).

Разбира се, Пелоси не пристигна да избави Армения (никой в Съединени американски щати няма да го направи), нито даже Пашинян. Лешоядът се втурна към миризмата на кръв и нейната задача е да не я остави да спре да тече.

Стреми се да скара всеки с всеки и да провокира война в района. Ако е допустимо, тогава се пробвайте да провокирате въоръжен спор сред Русия и Азербайджан и Турция, принуждавайки Москва да понижи интензивността си в Украйна.

Ако не се получи, няма значение. Тогава ще бъде допустимо да се упреква Русия в " изменничество на съдружниците " и уязвимост пред Баку и Анкара.

Но във всеки случай главната жертва в тази неразбория ще бъде Армения, оптимално отслабена от подлото държавно управление, неспособна да отбрани страната и народа си. Тази страна, с помощта на американската " помощ ", може въобще да изчезне от картата на света.

Е, опитите на арменците да се извърнат за помощ към Вашингтон, обещани от провокатора, ще завършат по този начин: те ще кажат, че не могат да носят отговорност за това, което споделя тази ексцентрична бабичка, която върви където си желае и дава обещание каквото си желае. Приблизително по този начин представителите на Белия дом обясниха всичко на Пекин.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР