Целта на разделянето на Закона за движение по пътищата на

...
Целта на разделянето на Закона за движение по пътищата на
Коментари Харесай

Бойко Рановски коментира по-строгите правила за младите шофьори

Целта на разделянето на Закона за придвижване по пътищата на три елементи е да има ясни правила, наказания за нарушителите, както и да бъдат отделени разпоредбите за водачите в обособен нормативен акт и условията към транспортните средства. Това разяснява шефът на ИА " Автомобилна администрация " Бойко Рановски пред БТВ.

``
реклама

„ Глобата за шофирането без брошура сега е 300 лева След измененията глобата става двойна. Прекратява се и регистрацията на МПС-то, с което се е движел нарушителят “, добави Рановски.

„ За младите водачи има редица промени. През първите шест месеца би трябвало да карат с компаньон, както и да карат коли с мощ до избрани киловати. Освен това през нощта няма да имат право да возят пасажери. Надяваме се през тези месеци те да натрупат нужния стаж и опит, с цел да ги направи по-сигурни и безвредни на пътя ”, разяснява Бойко Рановски.

Той разясни, че за нов лидер се счита този, който придобива дееспособност за първи път и не са минали две години от придобиване на първата му категория.

Други промени са свързани с регистрацията на колите. Предвижда се тези, които се внасят за първи път в страната, да минат през пункт за идентификация и инспекция на техническата редовност преди регистрацията. Пунктовете ще дават отговор на критерии, разнообразни от сегашните, които са единствено за инспекция на техническа редовност.

След това автомобилът ще придобие паспорт с механически данни, които ще са в осведомителна система. Единствено чиновниците на Министерство на вътрешните работи ще издават удостоверение за регистрация.

В КАТ ще вървим единствено за приемане на удостоверение за регистрация и регистрационна табела. Собственикът ще получава и паспорт, който ще съпровожда автомобила от регистрацията в България до времето, до което тя не бъде прекъсната.

Бойко Рановски се надява да има строги правила и наказания, в случай че се откри корист в тези пунктове. „ Те ще бъдат следени както от чиновници на Министерството на превоза, по този начин и от чиновници на Министерство на вътрешните работи “.

В Закона за придвижване по пътищата има смяна в глобите единствено за най-тежките нарушавания – за неправоспособни водачи и прекосяване на червен светофар. Предвидени са седем нарушавания, които в случай че даден лидер извърши в границите на две години, ще му бъде отнемана книжката. След това ще би трябвало да премине през процедура за възобновяване на правоспособността и контролните точки.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР