Целта на оградното съоръжение на границата – да спира масовото

...
Целта на оградното съоръжение на границата – да спира масовото
Коментари Харесай

Шишко Каракачанов се прави на Динко в ефир! Щял да връща с шамари прескочилите пробитата ограда мигранти

Целта на оградното оборудване на границата – да стопира всеобщото навлизане на бежанци в България, е изпълнена, разяснява министърът на защитата.
По мотив кино лентата на Елена Йончева Красимир Каракачанов съобщи, че тя не се държи като народен представител, а като публицист, който търси евтина сензация.
Каракачанов изрази отвращение от фрагменти от кино лентата, при които в действително време се снима по какъв начин мигранти минават със стълба над телената ограда по границата с Турция. С уточнението, че не е гледал кино лентата, министърът разгласи пред Би Ти Ви, че в случай че бил на мястото на Елена Йончева, нямало да ги гледа по какъв начин прескачат, а с два шамара е щял да ги върне назад.

По думите на Каракачанов е обикновено някой да успее да прескочи оградата по българо-турската граница, само че основната цел на оградата е изпълнена – а точно да стопира всеобщото навлизане на бежанци в България.

Филмът "Граница " на Елена Йончева беше показан предходната седмица. Според създателя на лентата има съществени подозрения за корупционни практики при построяването на оборудването по границата и има пропуски в защитата.

Филмът провокира дискусия сред вицепремиерът Валери Симеонов и депутатът от Българска социалистическа партия - Елена Йончева.

По мнението на Красимир Каракачанов е належащо по-голямо насищането на оградата с патрули, които да са по-плътно ситуирани и могат да реагират по-бързо. Той посочи, че такива сега има, само че не са задоволително.

Министърът означи още, че в някои от секторите камерите в действителност не работят, само че изясни, че това се дължи на обстоятелството, че видеонаблюдението е правено преди 3 години и не е сменяно.

Като различен проблем той регистрира човешкия фактор. „ Колкото и хора да наситим, в случай че няма система на надзор постоянно ще има такива, които ще се изкушат да приберат едни пари и да спомагат на незаконни мигранти. Подобни случаи има, само че има и не малко разкрити “, разяснява Каракачанов.

„ Фактът е, че заградителното оборудване по българо-турската граница спря това, което се случваше единствено преди година и половина на гръцко-македонската граница, македоно-сръбската граница и от там – до Австрия – тълпи от десетки хиляди хора “, посочи военният министър.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР