Целта на Косово е устойчив мир, каза косовския премиер Албин

...
Целта на Косово е устойчив мир, каза косовския премиер Албин
Коментари Харесай

Албин Курти: Незаконните структури на Сърбия в Косово са се превърнали в престъпни банди

Целта на Косово е резистентен мир, сподели косовския министър председател Албин Курти на взаимна конференция с генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Той също по този начин съобщи, че " противозаконните структури на Сърбия са се трансформирали в незаконни банди, които са издигнали пътни блокади, възпрепятстващи придвижването в Северно Косово “.

През последните месеци напрежението набъбна, като в края на юли се стигна до ново принуждение в Северно Косово, където живее сръбско малцинство.

Столтенберг съобщи, че от този момент обстановката на място се е " подобрила ", и акцентира, че единственият път напред е " градивният разговор " с посредничеството на Европейски Съюз.

" Призовавам всички страни да проявят въздържаност и да заобикалят насилието ", сподели той.

И Сърбия, и Косово имат упоритостта един ден да се причислят към Европейския съюз.

В четвъртък Вучич и Курти ще вземат участие в следващия кръг от разговора, а по-късно ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел ще осведоми медиите за резултатите от него.

Вучич съобщи пред публицисти, че чака " сложни полемики " в този кръг, само че съобщи, че " се цели да се избегне всякаква опция за ескалация или спор ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР