Целта на Иран беше да демонстрира отговор, който да съхрани

...
Целта на Иран беше да демонстрира отговор, който да съхрани
Коментари Харесай

Мохамед Халаф: „Отговорът“ на Иран срещу Израел беше съгласуван със САЩ

„ Целта на Иран беше да показва отговор, който да запази престижа на режима в Техеран, защото той приема, че е понесъл имиджови вреди след началото на войната с „ Хамас “ и поразяването на консулството в Дамаск “, сподели в „ Тази заран “ политологът Мартин Табаков.

„ Този никакъв триумф на иранското настъпателно придвижване се дължи на изключителния боен хардуер, с който разполага Израел . Споменахте „ Железния купол “ , само че в тази ситуация други системи са били водещи – такива с огромен обхват. Самият „ Железен купол “ се намесва, когато ракета се появи над Израел. Такива не бяха позволени. Целокупното качество на военния хардуер на Израел, дружно със съдействието на Йордания, на Съединени американски щати и Англия, спомогнаха за неуспеха на нападението “, добави той.

Съединени американски щати предизвестиха, че Иран ще бъде държан виновен, в случай че има още военни дейности

„ Това, което би трябвало да се знае, е, че убийството на Мохамед Реза Захеди, върховен пълководец на иранската революционна армия , е на равнището на убийството на Касем Солеймани, ирански военачалник от Революционната армия, а от 1998 година до гибелта си през 2020 година – пълководец на силите „ Годс “. Той беше погубен по заповед на Доналд Тръмп. Тогава Иран също трябваше да дава отговор, само че отговорът на Иран беше координиран със Съединени американски щати. Сега виждаме същото “, акцентира иракският публицист Мохамед Халаф.

„ Ние знаем от последните 10 години, откогато Иран стартира да усилва военното си наличие в Дамаск и да заплашва сигурността на Израел, че Тел Авив стартира да нападна военните бази и иранските фабрики. Има смяна на разпоредбите на играта по отношение на наличието на Иран в Сирия . Досега Израел атакуваше единствено военни позиции. Имаше удари по интернационалното летище в Дамаск, когато кацнаха самолети от Техеран, натоварени с оръжия за „ Хизбула “ и проксита на Иран в Сирия “, добави той.

„ Израелското държавно управление и военното равнище са взели решение да се премине към ликвидацията на военни водачи “, акцентира журналистът Мохамед Халаф.

В края на 2025 година България ще има осем самолета F-16 и 14 подготвени водачи, сподели още той

„ В момента сме очевидци повече на изстрели на думи, в сравнение с действително нахлуване от Иран. Всички очи са вперени към Израел. Усилията най-много са към въздържане на ответната реакция. Беше образувана коалиция, която да помогне на Израел – Съединени американски щати, Англия и Йордания, които помогнаха против дроновете от Иран “, уточни Милен Керемедчиев, някогашен зам.-министър на външните работи.

 „ Израел ще би трябвало да изясни по какъв начин ще отбрани своята територия от тези невиждани офанзиви. Съединени американски щати оповестиха, че ще бъдат желязно до Израел. Това ще докара до разтърсвания в интернационален проект. Тази обстановката ще се употребява от Русия. Видяхме, че усилване на дейностите на съветската войска в Украйна. Съединени американски щати очевидно стартират да виждат войната в Украйна като европейски проблем и ще се насочат към Близкия изток за възпиране на Израел. Прехвърляйки горещия въглен на европейците, обстановката в Украйна може да се утежни. Този спор е районен, само че ще въвлече нови играчи и нови горещи точки “, изясни Керемедчиев.

Всичко към нападението на Иран над Израел следете в нашия онлайн репортаж:

Сирени за предизвестие в Ерусалим  След офанзивите на Иран против Израел: Ще има ли деескалация на напрежението? Светът 3 мин. След офанзивите на Иран против Израел: Ще има ли деескалация на напрежението?  Атанас Запрянов: Атаките на Иран против Израел са жестоко нарушаване на интернационалното право Защо, господин министър 6 мин. Атанас Запрянов: Атаките на Иран против Израел са жестоко нарушаване на интернационалното право  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел Светът 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел  След офанзивите на Иран против Израел: Ще има ли деескалация на напрежението? Светът 3 мин. След офанзивите на Иран против Израел: Ще има ли деескалация на напрежението?  Атанас Запрянов: Атаките на Иран против Израел са жестоко нарушаване на интернационалното право Защо, господин министър 6 мин. Атанас Запрянов: Атаките на Иран против Израел са жестоко нарушаване на интернационалното право  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел Светът 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР