Целта на дискусионния форум Демографската криза - причини, фактори, динамика

...
Целта на дискусионния форум Демографската криза - причини, фактори, динамика
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Факторите, които влияят върху демографията, са много

Целта на дискусионния конгрес „ Демографската рецесия - аргументи, фактори, динамичност " беше да изплашим нацията. Демографията не е проблем единствено на раждаемост и смъртност. Тя касае изискванията и качествата на живот, средата, в която живеем, и чувството за вероятност. Това сподели ръководителят на Стратегическия институт за национални политики и хрумвания Калоян Паргов в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Факторите, които въздействат върху демографията, са доста, уточни той. „ Миграцията е огромен проблем. Годишно изчезва един приблизително огромен български град - към 50 хиляди души. В страната най-важното са хората. И когато тези хора изчезват, страната също изчезва ", уточни Паргов.

По думите му, еврозоната, Шенген и други цели като правосъдната промяна са за да се подобрят изискванията и качеството на живот в България. Политическата рецесия има директно отношение към демографската рецесия, въпреки и не основно, счита той.

Развитието на Северна България би трябвало да е приоритет, защото това ще има директно отношение към демографията посредством прекъсване на миграционните процеси и възстановяване на средата, счита Паргов. Пътищата са един от факторите за съгласуваност, които въздействат върху демографията.

Според Калоян Паргов сега политическите сили се пробват да не вършат основни неточности и да запазят себе си за идващите месеци. „ Борисов споделя: „ Ако ще потъваме, ще потъваме дружно, в случай че ще носим отговорност, да носим дружно ". Основният проблем на Борисов се назовава ПП-ДБ. Целта на ГЕРБ е да притегли и вкара ПП-ДБ, носейки дружно отговорност, по този начин, че да не губи само ГЕРБ от това, че ще ръководи страната в идващите месеци до локалните избори, които са основни за ГЕРБ, защото локалното самоуправление е в основата на този модел на ръководство на ГЕРБ години наред ", разяснява той.

Влизането на Българска социалистическа партия в сходна коалиция би било доста изострен завой. За Корнелия Нинова влизането във властта може да бъде триумф, само че не и за партията. „ Ние влязохме в едно държавно управление с наши тежки идеологически съперници, с които сме спорили 30 години на разнообразни тематики, само че тогава Корнелия Нинова и партията имаше опрощение - че влизаме да се борим с модела „ ГЕРБ ". Това беше някаква идея, някакво знаме. Сега какво е знамето? С 24 депутата да спасим България? Ние може да бъдем коректив в Народното събрание, и то мощен обществен коректив, защото имаме коренни разлики с тези, които се образуват държавно управление ", разяснява Калоян Паргов.

На локалните избори през 2019 година борбата е била сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ, а в този момент ще бъде сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. „ Тогава купеният и корпоративен избор лиши кметското място на Мая Манолова. Тогава групата набъбна много, и до този миг имаме двама районни кмета - единият изключен от партията, апропо. В момента сякаш сме в профил в играта и няма по какъв начин да се примиря с това, че Българска социалистическа партия гледа в профил играта и чака да бъде поканена. Българска социалистическа партия не е партия, която би трябвало да бъде канена, Българска социалистическа партия е партия, която лидира процесите, даже и от второто място, дишайки във врата на първия и коригирайки го ", съобщи социалистът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР