Целта на BGO Software е да допринесе максимално за глобалния

...
Целта на BGO Software е да допринесе максимално за глобалния
Коментари Харесай

Българска компания ще работи за изцяло дигитално здравеопазване


„ Целта на BGO Software е да способства оптимално за световния преход от аналогово към изцяло цифровизирано опазване на здравето ”, споделя Иван Лекушев, създател и шеф на компанията
(снимка: BGO Software)

Българската софтуерна компания BGO Software трансформира тактиката си, като се концентрира въ рху създаването на ИТ решения в здравния бранш. Същевременно компанията уголемява бизнеса си с отваряне на посланичество в Швейцария.

„ Oт всички браншове, които обслужвахме през последните години, идентифицирахме цифровото опазване на здравето като региона, в която посредством софтуерната ни експертиза бихме могли да окажем най-голямо влияние ”, разяснява Иван Лекушев,  създател и шеф на BGO Software.

Ето за какво неотдавна компанията започва развой на цялостна промяна на фокуса си в посока цифрово опазване на здравето, фармацевтика и клинични изследвания. „ Целта на BGO Software е да способства оптимално за световния преход от аналогово към изцяло цифровизирано опазване на здравето, тъй като технологията може да избави и усъвършенства човешки животи ”, добави Лекушев.
още по тематиката
Междувременно, компанията уголемява активността си с отваряне на посланичество в Базел, Швейцария, като част от кампуса на Novartis – фармацевтичен колос и водач в клиничните изпитвания.

Дейностите и вложенията, които български ИТ компании вършат в опазването на здравето, могат да трансфорат страната ни в Европейски хъб за цифрово опазване на здравето, показаха от BGO Software.

Компанията създава мобилни приложения за пациентска ангажираност и пациентски стратегии, за цифрова терапевтика и мониториране на болести на пациенти, електронен пациентски указател, платформа за ръководство на клинични изпитвания, решения за събиране и обработка на електронни данни и др.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР