“Целта на акцията с Nexo беше силно да намалее вероятността

...
“Целта на акцията с Nexo беше силно да намалее вероятността
Коментари Харесай

Иванов: Няма да реализираме третия мандат без консенсус за конституционна промяна в Прокуратурата

“Целта на акцията с Nexo беше мощно да намалее вероятността третият мандат да пристигна в “Демократична България”. Защо тъкмо в този миг стартира тази шумна пиар акция - в четвъртък, таман преди да бъде оповестено на кого ще бъде даден третия мандат? Знаят, че ние ще употребим третия мандат да решим казуса с прокуратурата. Изкушението да бъде избавен редови войник Гешев е доста огромно - като стане неловко за президента и за останалите политически сили да поддържат нашия дневен ред за промяна на прокуратурата”. Това съобщи в изявление за Дарик радио съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов във връзка акцията на прокуратурата и ДАНС против Nexo в четвъртък, за която има следствия за закононарушения в Съединени американски щати.

Лидерът на “Да, България” съобщи, че партията му не бяга от отговорите, които дължи, само че че даренията за нея са от чиновници на Nexo като физически лица и те са декларирани. Той обаче е безапелационен, че партиите, освен у нас, а и на всички места по света нямат потенциал да проверяват и вършат връзки сред донорите, с цел да схванат дали някой различен не стои зад обещано подаяние. И прикани да се върне пълноценното обществено финансиране на партиите, с цел да могат умерено да правят активността си и да не зависят от други източници.

“Решението на правоохранителните органи, по кое време афишират нещо при сензитивен политически миг не са почтени и не са инцидентни, изключително в България”- сподели Иванов и подсети по какъв начин Хилъри Клинтън в навечерието на предходните президентски избори в Съединени американски щати упрекна шефа на ФБР, че не е споделил в точния момент нещо, което визира Доналд Тръмп и което е наклонило везните в негова изгода.

Той обаче предизвести, че с изключение на, че политиците в този момент още веднъж ще се намажат с тиня и пера, би трябвало да се внимава доста за ИТ бизнеса. Защото, по думите му, хората на Nexo у нас са работили в някакъв развоен център и са се грижили за софтуерното обезпечаване на бизнес, който се развива в Америка и те нямат никаква отговорност за това, което се случва там. Но хиляди други като тях от ИТ бранша са стратегически запас за нашето богатство, тъй като заплащат налози и осигуровки тук, те са действително вложители и в случай че се изнесат от страната, ще понесем големи вреди. Разбира се, който е нарушил закона, в случай че е в България - в България, в случай че е в Америка - в Америка, да си понесе отговорността, само че всички останали си вършат проектите за живот и не трябва да ги гоним от родината, сподели Иванов.

Съпредседателят на Демократична България за следващ път съобщи, че в случай че групировката му получи третия мандат, няма да го осъществя, без да има консенсус за конституционна смяна на прокуратурата. “Затова някои са заинтригувани да не се стига до наш мандат”, акцентира той.

По думите му, едно такова държавно управление от политически доверени специалисти ще е нещо като “служебно държавно управление от Народното събрание, или дребен състав за симфонична музика, предназначен доста тъкмо да извърши една партитура и никой да не чака нищо друго от него - 14 месеца да свири във декор, като музика в асансьор, а тия, които пътуват в асансьора, могат отново да си се карат”.

Другото изискване, съгласно Иванов, за реализацията на кабинет на Демократична България с третия мандат е той да се употребява от поддръжката на Политическа партия. Защото това ще е все някаква количествена гаранция за пробутване на избрани политики, доколкото двете обединения сумарно ще имат най-голяма тежест в този фрагментиран парламент.

Съпредседателят на Демократична България за следващ път разви тезата, че в случай че в този момент не се сформира държавно управление, България ще изпусне прозореца за влизане в Еврозоната и в Шенген, за рационализация на армията и за реализация на Плана за възобновяване и резистентност по метод, който да трансформира страната. Със служебно държавно управление сходни задания мъчно могат да се осъществят, тъй като извън ще гледат на него повече като обект на влияние, в сравнение с като на индивид на власт.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР