Целта е хора на възраст 18-35 години да бъдат активизирани

...
Целта е хора на възраст 18-35 години да бъдат активизирани
Коментари Харесай

Проблем: Все повече младежите бързо намират, но и бързо напускат работа, вижте защо

" Целта е хора на възраст 18-35 години да бъдат активизирани на пазара на труда и да има по-голяма успеваемост за задържането им на работа. Основните проблеми са неналичието на умения, поведенчески особености, обществени умения - където има дефицити, бързо овакантяване, промяна на работа ", съобщи ръководителят на Комплекс за младежи " Здравей " Григор Стоянов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Става ясно, че от ден на ден младежите бързо намират, само че и бързо напущат работа.

" Установи се от срещата с работодатели, че настоящето потомство има високи упования - желае влиятелна работа за доста пари и доста свободно време, което не е реалистично. Работодателите споделят, че уменията на младежите в днешно време не са на равнище и в случай че преди са имали упования да наемат младежи с някакъв опит, в този момент нямат упования. Наемат всеки един, който желае да работи и обезпечават образования и си приготвят фрагментите ", посочи ръководителят на отдел " Фондонабиране и връзки " Юлия Йорданова.

По думите ѝ трендовете не са по никакъв начин положителни - младежите, без значение, че имат приключена степен, излизат от учебно заведение необразовани.

" Това не им дава доста необятни вероятности за развиване и остават при нискоквалифицирания труд. Работодателите са гъвкави, има апетит за фрагменти пазара на труда. Ако се споделя, че безработицата е 4,3%, бизнесът твърди, че безработица няма, тъй като има непрекъснато отворени позиции ", добави Йорданова.

Специално внимание работодателите обръщат на младежите в неравностойно състояние, които излазат на пазара на труда след овакантяване на обществени институции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР