Целта е да се създаде правителство на базата на формула,

...
Целта е да се създаде правителство на базата на формула,
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Ще обсъждаме и други имена за премиер, има различни варианти

Целта е да се сътвори държавно управление въз основата на формула, идея и цели. Моето има не е било обсъждано за министър председател. Тази тематика към момента не е обсъждана.

Това съобщи в ефира на Нова ТВ депутатът от " Продължаваме промяната " Андрей Гюров.

Предстои „ Продължаваме Промяната” да обсъдят на народен съвет други имена, разнообразни от това на премиера в оставка Кирил Петков, за допустима кандидатура на партията при връчването на проучвателния мандат от Румен Радев, добави той.

Гюров посочи, че той ще отиде при Румен Радев, с цел да бъде връчен мандата на Политическа партия в качеството ми на ръководител на парламентарната група.

Ще приемем мандата със съответната номинация за министър председател. Ще използваме седмицата за диалози. Не се опасяваме от избори, само че това не е национално виновната позиция, уточни Гюров.

По думите му информацията от отчетите на ДАНС е била съответна за хора, които са работили срещу националния интерес и са опасност за националната сигурност на страната.

Аз бих се усъмнил каква е съответната активност на хората в съветското посолство. Освен това е спазена цялата процедура и Петков не е влез еднолично решението за изгонването на 70 съветски дипломати. Двама души от президентството са участвали на Съвета за сигурност и формалното писмо е стигнало също до президента, посочи депутатът от Политическа партия.

Фокусът на диалога не беше дали съветските дипломати са работили срещу нашите национални ползи, а дали Петков е взел еднолично решение. Обществото считам, че е на мнение, че едно такова деяние е закъсняло във времето, разяснява още Гюров и добави: Защо не сме чули нищо от Борисов за какво нищо не е подхванато във връзка с съветските дипломати-шпиони по време на неговото 12-годишно ръководство.

Изгонването на Митрофанова е от компетенциите на Министерство на външните работи, уточни Гюров. Но може би са счели, че в този миг – когато сме в един вражески лист на Русия, която е във война с Европа, би трябвало да запазим някакви канали с съветската страна, с цел да решаваме по дипломатически метод проблеми, които зародят, изясни Андрей Гюров.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР