Целта е да се пресече цикъла на предаване на властта

...
Целта е да се пресече цикъла на предаване на властта
Коментари Харесай

Италианските власти ще отнемат децата на мафиоти от Коза Ностра и Камора

Целта е да се пресече цикъла на предаване на властта по кръвна линия

Италия разгласи разширение в Сицилия и Неапол на стратегия, целяща да попречи на деца на мафиоти да тръгнат по пътя на своите родители. Според програмата такива деца ще бъдат отнемани от техните фамилии, съобщи Агенция Франс Прес.

Създадена през 2012 година, тя има за цел да разбие цикъла, в който властта в мафиотските структури се предава от потомство на потомство по кръвна линия.

" Това е исторически миг в битката против мафията ", сподели министърът на правораздаването Карло Нордио, който показа протокол, подписан от петима министри и от Конференцията на италианските епископи.

Програмата " Свободен да избираш " е учредена от съдията по каузи за малолетни Роберто Ди Бела в Калабрия, където е основана най-влиятелната мафия - " Ндрангета ". Сега тя ще обхване и другите два огромни бастиона на проведената престъпност в страната: Сицилия, където работи мафията " Коза Ностра ", и Кампания - региона, чийто основен град е Неапол и където работи мафията " Камора ".

" На осемгодишна възраст децата се учат да стрелят и продават крек ", споделя Киара Колозимо, ръководител на парламентарната комисия за битка с мафията.

Ди Бела съобщи, че е имало случаи на деца, принудени да убиват майките си, с цел да защитят фамилната чест. Но той е виждал и деца, " които към момента имат светлина в очите си и се надяват на друг живот ".

От началото на програмата досега към 150 деца са били настанени в приемни фамилии или общности на секрети места в Италия, където се срещат с живота отвън мафиотските кланове.

Според Ди Бела 30 майки са избрали да последват децата си, а седем от тях са станали сътрудници на правосъдната система.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР