Целият току-що встъпил в длъжност Общински съвет се премести в

...
Целият току-що встъпил в длъжност Общински съвет се премести в
Коментари Харесай

Започна историческото дело за касиране на изборите в Бургас по жалбата на Бачийски

Целият преди малко встъпил в служба Общински съвет се реалокира в пакет в Административния съд

Историческото дело за анулиране на изборите за общински съветници в Бургас стартира преди минути. Призовани като заинтригувани лица в Административния съд са всички новоизбрани общински съветници, както и жалбоподателите Константин Бачийски и Бисер Русимов. Според Бачийски, било невероятно поддръжката за неговата Политическа партия СЕК в Бургас да е толкоз слаба -  едвам за трима съветници. Той счита, че огромна част от осемте хиляди невалидни бюлетини в Бургас в действителност са гласове за неговата листа и са „ смачкани ” от членовете на секционните комисии.

По тази причина той упорства за наново броене на гласовете.

Дали ще се стигне до такова, ще реши Административният съд, откакто изслуша всички мнения по производството. Голяма част от новите съветници сега са представлявани от юристи, които имат своя позиция по проблема.

Опит да влезе в делото прави и Ивайло Дражев, който бе претендент за кмет и лидер на листа. При всички положения идващите 4-5 часа ще се трансфорат в безконечен водевил преди съдът да вземе решение дали ще отвори чувалите на 339-е секции в Бургас за наново броене. Ако го стори, това ще е невиждано и на процедура в идващите 7 до 9 месеца съдиите и цялостен тим от юристи ще преглеждат под лупа изборните бумаги.

Според юристи от Общинския съвет на Бургас, жалбата на Бачийски ще бъде отхвърлена, тъй като до наново броене се стигало единствено в случаи, в които има изключително мнение на членове на СИК или ОИК. А тук такова няма. В допълнение Политическа партия СЕК са имали покровители по секциите, за които също няма данни да са предявили възражения за изборния резултат.

Все отново не се изключва вероятността пробно да се отворят чувалите от една или две секции, с цел да се види дали и в каква степен има нарушавания.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР