Целият свят ще пострада от войната в Украйна. България ще

...
Целият свят ще пострада от войната в Украйна. България ще
Коментари Харесай

Явор Божанков:Към момента няма пряка непосредствена заплаха за сигурността на нашата страна

Целият свят ще пострада от войната в Украйна. България ще бъде по-засегната, тъй като тя е доста тясно обвързвана и в годините обратно не е диверсифицирала енергоизточниците си. Хуманитарната рецесия ще ни засегне, нашата обществена система е нежна. Това сподели депутатът от „ Българска социалистическа партия за България " Явор Божанков в предаването „ Тази неделя " по бТВ.

По думите му държавното управление сега работи за застраховане на енергийните доставки и различни източници на сила, за обезпечаване на Държавния запас. „ Оказва се в годините обратно всички тези системи са били занемарени, на ръба на оцеляването. В момента не просто би трябвало да ги изправим - някои напряко ги сътворяваме отначало ", съобщи Божанков.

Той бе безапелационен, че суматохата с горивата няма никакво съображение. Правителството има направен механизъм България да се доставя различно с нефт и от трети страни, увери той.

Явор Божанков акцентира, че позицията на Българска социалистическа партия във връзка с глобите към Русия е по-балансирана, по-различна, от тази на други политически сили. „ Ако глобите работеха и бяха ефикасен инструмент, нямаше да стигнем до война. Близо десетилетие се постановат наказания. Трябва да мислим по какъв начин всяка една глоба би се отразила на България ", счита той.

Всяка мярка преди да бъде въведена, би трябвало да бъде разисквана, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия. „ Ние сме за филантропична помощ, само че би трябвало да знаем нашата обществена система какъв брой може да понесе ", съобщи Божанков.

Божанков съобщи, че сега няма директна непосредствена опасност за сигурността на нашата страна. Затова Българска социалистическа партия е срещу в допълнение разполагане на съюзни сили в страната.

По думите му един от рисковете сега у нас е поляризацията на обществото и крайното опълчване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР