Целият свят отдава почит на най-дълго управлявалия монарх в британската

...
Целият свят отдава почит на най-дълго управлявалия монарх в британската
Коментари Харесай

Политически лидери, общественици и граждани отдават почит на Елизабет II


Целият свят отдава респект на най-дълго управлявалия монарх в английската история. И в този част политически водачи, общественици и жители не престават да сервират съболезнования.

Въпреки неприятното време през цялата нощ хора от всички краища на Англия поднасяха цветя в памет на кралица Елизабет II пред на замъците Уиндзор, Балморал и Бъкингамския замък.

Цветя покриха портите на английските посолства в целия свят. В знак на респект светлините на Айфеловата кула в Париж угаснаха, " Емпайър Стейт Билдинг " в Ню Йорк беше осветена в кралския цвят - лилаво, а знамената на европейските институции бяха свалени на половина.



Траур беше разгласен в Нова Зеландия и Австралия, които са измежду 15 страни, на които Елизабет II беше държавен глава.

„ Можем да намерим разтуха в думите на Нейно Величество: ''Скръбта е цената, която плащаме за любовта ", уточни австралийският министър председател Антъни Албанезе.

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн разяснява, че това е миг на дълбока горест.



„ Няма подозрение, че през днешния ден се затваря една глава от историята. Заедно с това споделяме благодарността си към една невероятна жена, която имахме щастието да назовем наша кралица “, добави тя.

Кралят на Испания Фелипе разгласи:

„ Кралица Елизабет ще бъде запомнена като един от най-хубавите монарси на всички времена поради нейното достолепие, възприятие за дълг, храброст и обособеност “.



Най-големите в бизнеса и културата я уважиха с изявления в обществените мрежи. А сър Елтън Джон посвети ария в нейна памет по време на концерта си в Торонто.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР