Целият руски тихоокеански флот беше поставен в бойна готовност във

...
Целият руски тихоокеански флот беше поставен в бойна готовност във
Коментари Харесай

Русия постави тихоокенаския си флот в бойна готовност

Целият съветски тихоокеански флот беше подложен в бойна подготвеност по отношение на неочаквани учения, които включват упражняване на изстрелвания на ракети в огромна проява на мощ на фона на напрежението със Запада поради боевете в Украйна. Това заяви Асошиейтед прес.

Министърът на защитата Сергей Шойгу уточни, че целта е да се тества способността на съветските въоръжени сили да реагират на експанзия. Освен военноморската авиация на Тихоокеанския флот в ученията вземат участие и стратегически бомбардировачи, способни да носят нуклеарно оръжие, както и други бойни самолети, добави той.

Шойгу означи, че сюжетът на маневрите планува отговор на опит на съперника да извърши десант на остров Сахалин и южните Курилски острови. Япония отстоява териториални права върху Курилските острови, които назовава Северни територии. Съветският съюз ги завладя в последните дни на Втората международна война и разногласието попречи на страните да подпишат кротичък контракт, публично прекратяващ техните военни дейности.

Русия построи военното си присъствие на островите през последните години, като разположи там съвременни бойни самолети, противокорабни ракети и системи за противовъздушна защита.

Руската войска е съсредоточила по-голямата част от силите си на фронтовите линии в Украйна, само че също по този начин продължи да организира постоянни учения в цялата страна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разказа военните учения като част от постоянното образование, предопределено да поддържа нужното равнище на подготвеност на въоръжените сили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР