Цели семейства - от най-малкия до най-големия, са положителни в

...
Цели семейства - от най-малкия до най-големия, са положителни в
Коментари Харесай

д-р Гергана Николова: Трябва да има пост-КОВИД пакет за пациентите с усложнения след болестта

Цели фамилии - от най-малкия до най-големия, са позитивни сега. Имаме доста позитивни деца, доста карантинирани. При предходните разновидности не сме имали толкоз доста деца. Това сподели общопрактикуващият доктор доктор Гергана Николова, която е и член на УС на БЛС, в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Тя изясни, че някои от децата минават през инфекцията напълно леко, само че други стигат и до болница. „ За да защитим децата, би трябвало да се имунизираме. Начинът да се оправим с тази зараза е имунизацията ", безапелационна бе Николова.

Данните за по-лекото протичане на Омикрон е в страни, в които има доста имунизирани или преболедували.

Д-р Николова сподели още, че работата на общопрактикуващите лекари и в КОВИД зоните сега е извънредно доста. „ Има доста стрес и доста заболели ", съобщи Николова.

Тя предизвести, че може да се стигне до дефицит на лекари, защото доста от тях се разболявали, а други се пенсионирали и приключвали с работата.

Тя бе безапелационна, че би трябвало да има пост-КОВИД пакет за пациентите с затруднения след заболяването. „ Това също е съществено. Тези хора са минали тежко през болестта, дехоспитализирани са и би трябвало да се продължи тяхното лекуване и наблюдаване. Това е още една активност, която легна върху плещите ни ", разяснява доктор Николова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР