Цели 12 клуба са постигнали споразумение за създаването на футболна

...
Цели 12 клуба са постигнали споразумение за създаването на футболна
Коментари Харесай

Решиха се: Най-богатите клубове си правят Суперлига

Цели 12 клуба са постигнали съглашение за основаването на футболна Суперлига, оповестяват изненадващо разнообразни медии по света. Солидна група от най-богатите отбори в света са стигнали до кардинална сделка за структурата на възможното съревнование, за което се приказва от години, след месеци на секрети договаряния.

Шест тима от Англия - Ливръпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Тотнъм, Челси, Арсенал, а също по този начин по три от Испания и Италия - Реал Мадрид, Барселона, Атлетико Мадрид, както и Милан, Интер и Ювентус са се договорили по главните точки за построяването на бъдещото съревнование.

Официално известие се чака да пристигна в идващите часове, а времето за него не е инцидентно подбрано, защото в понеделник трябваше УЕФА да оповести бъдещите промени в Шампионската лига.

Преговорите са били водени и с други огромни клубове, само че Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд са отказали да се обвържат на този стадий с плана и да извърнат тил на Бундеслигата и Шампионската лига. От ПСЖ също на този стадий не са част от клубовете създатели, защото техният президент Насер ал-Кхелайфи е част от борда на УЕФА, а също по този начин и началник на телевизионната корпорация, която налива милиони в европейската централа за телевизионните права на Шампионската лига.

В УЕФА към този миг управителните фактори към момента обмислят разнообразни наказания, които да наложат на тимовете създатели, а измежду разновидностите са от възбрана за присъединяване в Шампионската лига следващата година до изваждане от вътрешните шампионати.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР