Църквата отбелязва Кръстовден. И тази година множество вярващи се събраха

...
Църквата отбелязва Кръстовден. И тази година множество вярващи се събраха
Коментари Харесай

Невероятна вест от Кръстова гора, жена разказа, че тук... ВИДЕО

Църквата отбелязва Кръстовден. И тази година голям брой вярващи се събраха и прекараха нощта край манастира „ Света Троица”. Хората са на святото място, с цел да посрещнат дружно празника. Част от тях пренощуваха под намерено небе в палатки.

Някои от присъстващите не спаха, с цел да усетят силата на мястото. Вярва се, че в нощта против 14 септември тя е най-силна. В комплекса „ Кръстова гора” се пази и парченце от Светия кръст.



Сред вярващите е и жена, чула диагнозата рак. Твърди, че с помощта на лечебното място се е излекувала.



„ Всяка година пристигам да черпя сили. Тук ми е доста добре и съм жива и здрава към този момент 16 години”, изясни тя.





Богомолците се стичат към манастира „ Св. Троица”, с цел да се помолят за излекуване. В неделя вечерта пловдивският митрополит Николай отслужи тържествена Света литургия, траяла до 2 часа след среднощ.

„ Всяка година идваме на този празник с вяра децата ми да оздравеят “, сподели пък Здравка. Децата й Румяна и Калин са на 9 и на 10 години. Те са с рядко генетично заболяване. Майката на болните деца се моли за излекуване.

Митрополит Николай персонално благослови децата на Здравка, която със брачна половинка й и баба й нощуваха под намерено небе. „ Вече седма година идваме тук и сме по-добре “, прибавя бабата.

Хиляди българи търсят излекуване на Кръстова гора.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР